Alternosfera, de trei saptamani pe cea mai inalta treapta a topului Radio Guerrilla

498 vizualizări
Celor „Doua Eve” de la ALTERNOSFERA le place prima pozitie a clasamentului Radio Guerrilla. Asa ca de trei saptamani sunt acolo si nu dau semne ca ar vrea sa plece.
„Doua Eve” este al doilea extras pe single de pe albumul „Virgula”, album lansat in acesta toamna. Primul extras pe single, „Arunca-mi”, a fost si el un „rasfatat” al topului, stationand pe primul loc al clasamentului pret de mai multe saptamani in primavara acestui an.
Alternosfera are programate pentru aceasta saptamana doua concerte in Romania. Primul este la  Brasov – vineri, 2 noiembrie, in Club Rockstadt, iar cel de-al doilea la Galati – sambata, 3 noiembrie, in Club Zodiar.
Link-urile evenimentelor aici:
Turneul de promovare al albumului „Virgula” mai cuprinde orase precum Bacau (vineri, 9  noiembrie, S4 Pub), Suceava (sambata, 10  noiembrie, Babylon),  Constanta (vineri, 23 noiembrie, Goblin Club), Iasi (sambata, 24 noiembrie, Underground Pub).
Link-urile evenimentelor aici:

Iasihttp://www.facebook.com/events/281304551983024/

Albumul „Virgula” reprezinta prima parte dintr-un triptic conceptual al formatiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri: „Virgula”, „3” si „14”.

Chintesenta tripticului ePIsodia graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul ePIsodia isi propune sa devina inseparabil de Alternosfera si universul sau: publicul. 

Virgula reprezintă miezul tripticului ePIsodia, titlul pe care il poarta al 3-lea album cu 14 piese: 3,14. Virgula separa si uneste in acelasi timp intregul de fractionar, rationalul de irational, realitatea de vis, sentimentele distincte si episoadele discrete de sirul continuu al vietii, sir plasat in labirintul Marcel Bostan: voce, clape; Marin Nicoara: chitara, clape; Sergiu Aladin: chitara, clape; Vicosh: bass; Anatol Pugaci: tobe; Alternosfera – Sfera – Cerc – π – 3,14 – al 3-lea album – Virgula – 14 piese – piesa a 3 de pe album e Virgula si are 3:14. 

Alternosfera a fost fondată in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, avand in prezent doar 2 persoane din formula initiala, Marcel si Marin. In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

Primul album „Orasul 511″ a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa „Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio si televiziune din Romania.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza Visatori Cu Plumb In Ochi Sau Ultima Scrisoare Pentru Femeia Nordica”. Prin acest album, Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui  2008, lansează EP-ul „Flori Din Groapa Marianelor”.

Single-ul „Arunca-mi” a fost difuzat in primavara acestui an si a fost No 1. in TopShow Radio Guerrilla timp de mai multe saptamani, iar in acest moment „Doua Eve” se afla in heavy rotation la Radio Guerrilla.

Sursa: Comunicat Alternosfera


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*