Andi Deris regretă că nu l-a cunoscut pe Michael Kiske atâtea decenii

Andi Deris și Michael Kiske
Andi Deris și Michael Kiske

Andi Deris, vocalistul trupei germane power metal Helloween, a vorbit recent cu El Cuartel Del Metal despre chimia sa cu vocalistul Michael Kiske, care s-a alăturat trupei în urmă cu câțiva ani, pentru turneul Pumpkins United. Întrebat dacă era stresat să lucreze cu Kiske atât de strâns, deoarece nu se cunoșteau prea bine înainte de începerea turneului, Andi, care locuiește în Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare Spaniole, a negat. 

„Eram destul de încrezător. Nu e ca și cum ne-am întâlnit într-o zi în Germania și apoi, dintr-o dată, a venit în vizită pe insula. Am avut câteva săptămâni, de fapt, să ne cunoaștem și a fost destul de clar că îmi plăcea. Și el mă plăcea de mine. Ne-am dat seama că este păcat, de fapt, că nu ne-am cunoscut atâția zeci de ani. Deoarece atunci realizezi că este ceva care s-ar potrivi și ai aceleași subiecte de discuție și o filozofie foarte compatibilă. Apoi te întrebi: De ce nu l-am întâlnit pe acel tip mai devreme în viața mea? Cu toate acestea, avem tot timpul din lume acum [râde] să ne așezăm și să salvăm lumea.”

Deris a continuat: „Când Kiske a venit pe insulă, era destul de clar că ne vom distra. De fapt, conducerea ne-a spus: Michael vine pe insulă și voi ar trebui să vă așezați în studio. Și să vorbiți despre aranjamentele vocale și toate chestiile alea”. Ceea ce nu am făcut niciodată. [Râde] Călătorim constant. Am spus: Michael, hei, iată Porsche-ul meu. Să mergem. Să străbatem insula. În decapotabila mea, am avut două săptămâni în care am călătorit de la o plajă la alta. Aceasta a fost ideea perfectă. Și cred că și conducerea știe.”

Anul trecut, Deris a vorbit despre modul în care el și colegii de trupă au reușit ceea ce parea imposibil. Să reunească pe Kiske și chitaristul/vocalistul Kai Hansen, cu restul trupei, Deris, chitariștii Michael Weikath și Sascha Gerstner, basistul Markus Grosskopf și bateristul Daniel Löble. Andi a declarat: „Pot spune că Michael și Kai sunt prieteni acum. Nu-i cunoșteam, de fapt, înainte să ne întâlnim pentru a discuta despre revenirea lor la Helloween.”

„ Ca să fiu sincer, nu știam la ce să mă aștept. Nu îl cunoșteam pe Kai, nu-l cunoșteam pe Michael. Ne-am așezat în jurul mesei și toată lumea își adulmeca fundul, ca niște câini. Dar ne-a plăcut unii de ceilalți. Ne-a fost teamă la început. Dacă simți că cineva e un tip cool și după ce lucrezi cu el, constați că este un nenorocit? Sau ceva de genul ăsta. Nu știi niciodată. Cu timpul, am învățat să ne respectăm foarte mult și să ne placem unii pe alții. Și pot spune, cu Michael Kiske, mi-am găsit cu siguranță un prieten ce mi-a lipsit mult în viață. Și suntem amândoi puțin supărați că nu n-am cunoscut mai devreme. Pentru că doi cântăreți care vibrează în același ritm ar fi putut fi un lucru grozav în viața mea în ultimii 20 de ani. Așa că sunt fericit să-l am acum.”

Deris a explicat chimia interpersonală dintre toți membrii formației clasice extinse reunite. El a spus: „Există șapte dovleci și fiecare dovleac este un personaj. Și fiecare zi este diferită. Pentru că suntem personaje super nebune, încât în ​​fiecare zi se întâmplă o altă poveste. Deci este extraordinar! Probabil vom privi cândva înapoi la această perioadă. Și eu voi spune că acesta a fost cel mai frumos moment din viața mea. Pentru că a fost palpitant și în fiecare zi se petrecea ceva diferit.”

„O lună de turneu cu Helloween este ca un an. Se întâmplă atât de multe lucruri și atât de multe vorbim”, a adăugat Andi. „Deci, da, este super grozav să fii împreună cu băieții din această cauză. Nu este ceva plictisitor. Adică, uită-te la Markus Grosskopf. Markus este un animal de petrecere, basistul nostru. Râzi în hohote, pentru că e atât de nebun. Apoi îl ai pe baronul nostru Kai. Întotdeauna are o surpriză. Sunt o mulțime de nebuni în trupă. Mă mir că funcționează. [Râde]”

Lansat în iunie 2021, cel mai recent album, cu titlul Helloween, a ajuns în Top 10 în mai mult de 10 țări, inclusiv Germania, Spania, Finlanda, Suedia, Elveția și Austria. Coperta LP-ului este realizată de artistul Eliran Kantor, care a lucrat anterior cu Hatebreed, Soulfly, Testament, Iced Earth și Sodom

Produs de Charlie Bauerfeind și Dennis Ward, Helloween a fost înregistrat parțial la H.O.M.E. Studios din Hamburg (unde a început totul, în 1984). Cu aceeași consolă de înregistrare folosită pentru Master Of The Rings, Time Of The Oath și Better Than Raw. Materialul a fost mixt la Studiourile Valhalla ale lui Ronald Prent (Iron Maiden, Def Leppard, Rammstein). Cu albumul Helloween, legendarii artiști power metal germani au revenit „la rădăcini”.Trupa a înregistrat în totalitate în manieră analogică. Daniel Löble a folosit setul de tobe utilizat anterior de bateristul original al trupei, regretatul Ingo Schwichtenberg

Turneul Pumpkins United marchează prima dată când Kiske a cântat live cu Helloween din 1993. Hansen, care a plecat în 1988, s-a mai alăturat trupei pe scenă în diferite turnee și apariții de-a lungul anilor. Setul a prezentat mai multe duete cu Kiske și înlocuitorul său, Deris. Plus multe melodii cântate rar: Kids Of The Century, Rise And Fall și Livin’ Ain’t No Crime. Hansen – liderul Helloween până la sfârșitul anului 1986 – a cântat un amestec de mai multe piese clasice timpurii: Ride The Sky, Judas, Starlight și Heavy Metal (Is The Law).

Deris a mai spus că speră „cu tărie” că formula extinsă reunită va face până la urmă un nou album. „Vreau să spun, atâta timp cât atmosfera este grozavă, chimia este grozavă și toată lumea se distrează, ar fi o crimă să nu facem asta și să nu planificăm un viitor împreună”, a spus el.Pumpkins United nu este doar numele ultimului turneu, cred că este ceva ca un brand”, a continuat el. „Helloween Pumpkins United, este ceva ca o trupă nouă sau ceva de genul acesta, care crește din vechea trupă.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*