Apocalyptica, încă un album dus la capăt

280 vizualizări

Finlandezii din Apocalyptica au terminat în sfârșit lucrul la următorul album după trei luni de muncă la studiourile Sonic Pump din Helsinki, fanii așteptând ceva nou încă din 2015 când au lansat „Shadowmaker”.

Toboșarul Mikko Sirén spune într-un interviu cu Ghost Cult că „e foarte fain să te întorci” la începuturi, adică noul material discografic al formației ne va duce cu gândul la primele piese Apocalyptica. De ce? De la remasterizarea și relansarea albumului de debut „Plays Metallica By Four Cellos” (1996) în 2016, băieții au pornit într-un turneu de promovare care i-a făcut să le fie dor de ceea ce cântau înainte, astfel înfluențându-le munca la noul material.

Tot Sirén spune că ultimele trei albume Apocalyptica – „Worlds Collide” (2007), „7th Symphony” (2010) și „Shadowmaker” – sunt „oarecum frați” în sensul că „parcă au legătură unul cu celălalt și o ordine”.

„Lansam o grămadă de single-uri, mergeam pe la radio, aveam un turneu, iar apoi intram în studio și scriam ceva nou. Și a fost fantastic, chiar credem că sunt albume senzaționale, dar apoi, așa din senin, să iei o pauză de la toate astea…  patru ani. A fost ca o gură de aer proaspăt și a avut un impact destul de mare asupra procesului de creație pentru noul album.”

Noul album Apocalyptica nu va avea colaboratori din afara formației pe partea vocală, membrii dorindu-și să aibă un album doar instrumental, așa cum zice Eicca Toppinen. „Poate o să fie ceva chiar nebunesc, ceva ce nimeni n-a mai făcut înainte.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*