Bandcamp nu va mai reține comisionul din vânzări pentru o zi

Bandcamp
571 vizualizări

Pandemia provocată de virusul COVID-19 a lovit din plin industria muzicală, în special artiștii care trăiau din show-urile și vânzările de bilete sau de de albume. De altfel, în România din data de 17 martie 2020, prin ordonanță militară, s-a luat decizia de a se suspenda toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise. Se interzice totodată și organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise. Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.

În această perioadă cei care doresc să sprijini artiștii preferați pot cumpăra direct mechandise de la aceștia, aceasta fiind probabil cel mai bun mijloc pentru sprijinirea formațiilor pentru o perioadă. Bancamp, una dintre cele mai populare platforme de vânzare și de distribuire a materialelor discografice underground, a anunțat că în data de 20 martie nu va mai reține comisionul uzual la orice vânzare care va avea loc pe parcursul întregii zile (de obicei, comisionul reținut din vânzarea albumelor digitale este de 15% și din mechandise este de 10%).

Deocamdată, Bandcamp a anunțat că această facilitate doar pentru ziua de 20 martie 2020. „Pentru mulți artiști, o singură zi de vânzări multiple poate însemna o diferență între a putea sau nu plăti chiria”, declară Ethan Diamond, CEO-ul companiei. „Poate suna simplu, dar cea mai bună metodă de a ajuta artiștii este intervenția voastră directă, și sperăm că veți acționa vineri și în lunile următoare pentru a-i sprijini în aceste vremuri tulburi”.

Atașăm și o listă cu câțiva artiști români care pot fi găsiți pe Bancamp (lista este deschisă, așteptăm să ne lăsați la secțiunea de comentarii alte link-uri cu artiștii voștri preferați de pe Bancamp și nu numai):


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*