British Lion, proiectul lui Steve Harris, lansează videoclipul piesei Legend

British Lion band oct 2019
British Lion band oct 2019

British Lion, proiectul basistului și fondatorul Iron Maiden, Steve Harris, a lansat un videoclip live pentru piesa Legend. Clipul a fost înregistrat în timpul turneului european al formației British Lion din vara trecută. Turneul a inclus festivalul Download din Marea Britanie, precum și spectacole în Germania, Polonia, Spania și Franța.

Legend este preluat de pe cel de-al doilea album British Lion, The Burning, care a apărut în ianuarie 2020 în digipack CD și vinil dublu gatefold . LP-ul a fost înregistrat, proiectat și mixat la Barnyard Studios de Tony Newton și produs de Steve Harris.

Trupa se va lansa într-un turneu cu 11 date în Regatul Unit în ianuarie 2023. Invitații speciali la toate spectacolele vor fi Coey Hatch. Asistență suplimentară în turneu va veni de la Airforce.

British Lion este alcătuită din cântărețul Richard Taylor, chitariștii David Hawkins și Grahame Leslie, Harris la bas și clape și bateristul Simon Dawson.

Întrebat cum de British Lion nu colaborează cu Maiden, Harris a spus: „Vreau să cânt în cluburi mici și să fiu aproape de publicul. Îmi place să cânt și în locuri mari. Mă bucur de toate, și sunt foarte norocos că le pot face pe toate. Dar, de asemenea, sunt cluburi unde nu am cântat niciodată cu Maiden, nici măcar în Europa. Există un club celebru, Milky Way în Amsterdam, unde am reușit să cânt cu British Lion, dar niciodată cu Maiden. Sunt locuri în unde cânt în turneul din SUA, unde nu am cântat până acum. Deci totul este un teren nou. Este o provocare. E frumos. Îmi place o provocare.”

Într-un interviu din 2020 pentru revista Bass Player, Harris a spus că îi place să cânte în cluburi mici. „Sunt foarte norocos că pot cânta în toate tipurile de concerte; concerte masive și mici, de asemenea”, a spus el. „Este o schimbare. Nu încerc să cuceresc lumea cu această trupă; oricum nu mai sunt destui ani în mine să fac asta.”

Întrebat dacă locațiile diferite prezintă un set diferit de provocări, Steve a spus: „De fapt, cred că ar trebui să fie la fel, indiferent dacă cânți pentru 200 sau 200.000 de oameni. Pentru mine, nu există nicio diferență. Tot dai 110 la sută oriunde cânți. Am avut un concert în care promotorul pur și simplu nu a făcut nimic. Cred că am avut 95 de oameni acolo, dar a fost totuși un concert grozav, unul dintre cele mai bune din turneu . Nu contează. Am fost mândru că am fost acolo. A fost fantastic.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*