Paul Di’Anno și Gus G. cântă piese clasice IRON MAIDEN

Paul Di'Anno& Gus G nov 2022
Paul Di'Anno& Gus G nov 2022

Extraordinarul chitarist grec Gus G., binecunoscut ca lider al propriei trupe Firewind și chitarist al lui Ozzy Osbourne se va alătura fostului vocalist de la Iron Maiden, Paul Di’Anno pentru două concerte luna viitoare în Grecia, unde vor cânta melodii de pe primele două albume, Iron Maiden și Killers. Spectacolele vor avea loc pe 14 decembrie în Atena și pe 16 decembrie în Salonic.

„Este emoționat să-l văd pe Paul după mulți ani,” a spus Gus, „și sunt onorat sa interpretez un setlist legendar Iron Maiden alături de el!”

Di’Anno, care a făcut fizioterapie și tratamente de drenaj limfatic în Croația, a suferit în cele din urmă o intervenție chirurgicală la genunchi pe 12 septembrie. El a avut primul său concert după operație pe 1 octombrie, la festivalul Keep It True Rising II din Würzburg, Germania.

În mai, Di’Anno s-a întâlnit față în față cu basistul Maiden, Steve Harris, pentru prima dată în trei decenii, înainte de concertul din Croația.

Harris, al cărui grup a început etapa din 2022 a turneului mondial Legacy Of The Beast la Arena Zagreb, a ieșit înaintea spectacolului pentru a-l saluta pe Di’Anno aflat în scaun cu rotile și a discuta cu el câteva minute.

După întâlnirea amicală cu Harris, Di’Anno a urmărit o parte din prestație, plecând aproape de sfârșitul setului, pentru a evita blocajul de după spectacol.

Di’Anno a vorbit despre întâlnirea cu Harris după toți acești ani. „A fost absolut uimitor. Eu și Steve am schimbat mesaje despre fotbal în trecut. Dar nu ne-am întâlnit de mult timp. Și a fost genial, m-am întâlnit întâi cu sora lui Steve, Linda, pe care n-am văzut-o de vreo 30 de ani. Și apoi l-am văzut pe Steve, a fost uimitor, și apoi m-am întâlnit cu managerul Rod Smallwood, de asemenea. A fost fantastic.”

Paul a continuat spunând că ultima dată când l-a văzut pe Rod a fost în 2013, când atât el, cât și Maiden au cântat – separat – la festivalul Rock In Rio din Brazilia.

De asemenea, Paul a clarificat situația în ceea ce privește fosta sa trupă, spunând: „Ceea ce mă enervează este că toată lumea răspândește zvonuri. Că nu ne placem unii pe ceilalți și chestii de genul ăsta. Nu există niciun conflict între mine și Iron Maiden. Iar spectacolul de duminică a fost genial – absolut uimitor.”

Di’Anno a înregistrat două albume cu Iron Maiden — albumul Iron Maiden din 1980 și Killers din 1981 — înainte de a fi înlocuit de Bruce Dickinson. A continuat să fie în fruntea altor trupe, cum ar fi  Killers și Battlezone, și a lansat câteva discuri solo.

Cu câțiva ani în urmă, Di’Anno a declarat pentru Metal Thunder Radio că nu a fost atât de implicat în compoziția pieselor Maiden pe cât și-ar fi dorit. „Steve a scris cele mai multe dintre versurile primului album. Aceasta a fost una dintre polemicile pe care le-am avut în trupă. Că nu am apucat să scriu atât de mult pe cât mi-am dorit. De fapt, sunt un scriitor destul de prolific, dar multe dintre piesele mele nu au fost acceptate.”

El a continuat: „Primul album a fost o revelație, trebuie să vă spun. A fost uimitor. Al doilea album, pentru mine, nu atât de mult. Atunci am început să-mi pierd puțin interesul. Dar totuși au fost momente grozave împreună.”

Di’Anno a făcut echipă recent cu câțiva muzicieni croați pentru a forma un nou proiect numit Warhorse. Trupa a intrat în studio pentru a înregistra trei melodii, dintre care două – Stop The War și The Doubt Within – au fost lansate ca single-uri speciale în ediție limitată pe DVD.

În februarie, Di’Anno a vorbit despre problemele recente de sănătate cu care s-a luptat. „Am luat sepsis (o infecție deja prezentă declanșează o reacție în lanț în tot corpul) în 2015 și aproape că m-a omorât. Și am petrecut opt ​​luni într-un spital din Anglia. Apoi încă trei luni într-o casă de îngrijire. În acest timp am contractat MRSA (Stafilococul auriu rezistent la meticilină) de două ori, în spital. Așa că am tot întârziat lucrurile. Apoi a mai fost și operația la genunchi.”

Se pare că Di’Anno a suferit o operație în 2016 pentru a elimina un „abces de mărimea unei mingi de rugby” de la plămâni, apoi a necesitat o operație de înlocuire a ambilor genunchi, după ce a avut  mai multe accidente de motocicletă de-a lungul anilor.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*