Chitaristul trupei Amorphis, Tomi Koivusaari, lansează proiectul solo BJØRKØ

Binecunoscut ca mastermind al trupei finlandeze Amorphis, chitaristul Tomi Koivusaari lansează proiectul solo BJØRKØ. Heartrot, albumul de debut al proiectului, la care Koivusaari lucrează de 15 ani, va fi lansat în decembrie, prin Svart Records.

Single-ul principal al albumului, The Heartroot Rots, este interpretat împreună cu Jeff Walker de la Carcass, o alegere potrivită pentru una dintre cele mai dure piese de pe acest album.

De ani de zile, Koivusaari este coloana vertebrală creativă a formației Amorphis, o trupă care a inovat în permanență. Acum, cu BJØRKØ (Birch Island în engleză), Koivusaari se aventurează dincolo de dinamica trupei, pentru a prezenta o viziune artistică diferită. Neîngrădit de limitările structurale ale unei trupe tradiționale, Heartrot este o dovadă a versatilității și profunzimii lui Koivusaari. „Este o colecție de cpiese și puncte de vedere diverse”, spune el. „Nu am vrut ca o abordare tradițională să-mi limiteze expresia artistică”.

Heartrot seamănă cu o panoramă emoțională, fiecare piesă surprinzând un sentiment unic. Koivusaari descrie albumul ca fiind „o coloană sonoră a unui film imaginar” ce oglindește o „conexiune vizuală puternică cu natura și un sentiment mereu prezent de melancolie”.

BJØRKØ este departe de a fi un proiect solo în sensul tradițional. Prezintă mulți soliști vocali, în mai multe limbi, contribuind la o atmosferă bogată și cu mai multe straturi. Talentul lui Waltteri Väyrynen (Opeth, ex-Paradise Lost), Lauri Porra (Stratovarius) și Janne Lounatvuori (Hidria Spacefolk) îmbogățesc și întregesc viziunea lui Koivusaari, făcând acest album memorabil.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*