Concert A Night of Deep Sorrows in Ageless Club

Cavalleria Events invita publicul bucurestean la un eveniment special, gazduit de Ageless Club pe data de 16 februarie: „A Night of Deep Sorrows” aduce impreuna in aceeasi seara 3 titluri axate pe sonoritati apasatoare. Asadar, doua dintre cele mai underground proiecte din Romania, Hteththemeth si Amarthalos, ajung pentru prima data in Bucuresti alaturandu-se trupei Kistvaen care se bucura de o bine meritata notorietate in aceasta sfera. Concertul incepe de la ora 20:00, iar pretul unui bilet este de 15 Ron.

In doar cativa ani de activitate, Kistvaen au devenit trupa principala a scenei de metal underground din Romania cand vine vorba de sonoritati depresive pe filiera black metal. Influentati de cele mai importante titluri europene din gen, trupa a oferit publicului un album de debut foarte bine primit, alaturi de nenumarate prestatii live. Cu ocazia concertului „A Night of Deep Sorrows”, Kistvaen urca pe scena pentru prima data in 2013, grupul fiind pregatit sa ofere publicului un setlist alcatuit din material nou, cat si cel vechi, combinatia perfecta pentru a invalui clubul intr-un glow depresiv aparte, marcant pentru muzica trupei. 2013 ii gaseste pe membrii trupei in pregatirea celui de-al doilea material si in paralel, cand vine vorba de aparitii live, Kistvaen vor fi prezenti pe scena festivalului din Rasnov, Ghost Gathering in vara aceasta.

Amarthalos este un proiect experimental, conceptual si muzical incadrat intr-un univers ambiental, mistic, transcendental si spiritual. Proiectul a prins forma in 1997 in Brasov si reprezinta viziunea muzicala a celui ce este cunoscut sub pseudonimul ?Amarthalos?. Temele abordate sunt dintre cele mai diverse: natura, moarte, viata, depresie, suferinta, deceptie, tot ceea ce tine de traire si de simtire, fiind un proiect experimental ce ofera ascultatorului posibilitatea de a-si crea propriul sau univers.  
Pornind ca un proiect de studio, in ciuda numeroaselor materiale discografice, aparitiile live sunt foarte rare, concretizate in proiectii video inedite datorita faptului ca universul muzical are la baza improvizatia si inspiratia de moment. Din 1997, anul debutului sau cu materialul „cenusa si jar”, pana la ultimul material – „Calea a tot ce e uitat” (2012), muzica Amarthalos trece de la un black metal primitiv si obscur la o muzica ce prezinta influente ambient si dark, un univers mistic si transcendental, realizat exclusiv pe claviaturi.  
Avand in pregatire noi materiale, Amarthalos isi continua incursiunea intr-un univers ciudat, contradictoriu si obscur.