Concertele trupei Rammstein din Germania nu se anulează, deși Till Lindemann este acuzat de agresiuni sexuale

În ciuda solicitărilor pentru anularea concertelor Rammstein din Germania, pe fondul acuzațiilor de agresiune sexuală împotriva lui Till Lindemann, spectacolele nu pot fi anulate. Campania „No Stage for Rammstein” a cerut anularea celor trei concerte programate la mijlocul lunii iulie la Berlin, ca urmare a acuzațiilor de agresiune sexuală la adresa solistului Till Lindemann. Trupa va cânta la Olympiastadion din Berlin pe 15, 16 și 18 iulie, ca parte a turneului european. Concertele, cu peste 60.000 de bilete per reprezentație, sunt sold out.

Senatorul pentru Cultură al Berlinului, Joe Chialo, a reacționat față de petiție (care a strâns peste 74.000 de semnături), afirmând că spectacolele se vor desfășura conform programului: „Cererea este de înțeles, din punct de vedere emoțional, dar din punct de vedere legal nu există nicio pârghie”, a spus el. „Sunt mereu de partea victimelor, desigur, și iau foarte în serios acuzațiile făcute de aceste femei”, a adăugat Chialo. Totuși, a subliniat el, se aplică prezumția de nevinovăție. 

Între timp, solistul Rammstein, Till Lindemann, ia măsuri legale împotriva inițiatorilor campaniei. Petiția afirmă că „Till Lindemann a abuzat sexual tinere la concerte, în mod sistematic”, și se încheie cu cuvintele: „Concertele Rammstein trebuie anulate! Berlinul nu trebuie să devină un loc pentru abuz sexual. !” Avocații lui Lindemann susțin că astfel de formulări „difuzează acuzații neadevărate și defăimătoare”.

Campact, site-ul german care găzduiește petiția, susține această campanie. Firma de avocatură  care îl reprezintă pe Lindemann, a trimis un ordin prin care cer site-ului Campact să se abțină de la utilizarea anumitor formulări în petiție. Platforma a declarat:

„Noi îi susținem pe inițiatorii campaniei. Considerăm că este de datoria noastră să sprijinim oamenii curajoși care au vorbit public despre incidentele de la concertele Rammstein și cer ca vinovatul să suporte consecințele. Aceasta include, de asemenea, neinterzicerea folosirii cuvintelor clare”.

Concertele din Germania vor avea loc fără zona „row zero”. S-a afirmat de către jurnaliștii germani că zona „row zero” ar fi locul de unde Lindemann și-ar recruta victimele. Solistul a respins aceste acuzații și a anunțat că vor fi intentate acțiuni în justiție, ca reacție la toate acuzațiile de abatere sexuală ce i-au fost aduse.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*