„Fast“ Eddie Clarke, fostul chitarist Motörhead, a decedat

„Fast“ Eddie Clarke, chitaristul şi ultimul membru supravieţuitor al celebrei trupe britanice Motörhead (în formula clasică) a murit la vârsta de 67 de ani. Potrivit celor de la The Guardian, care au citat ca sursă pagina oficial de Facebook a trupei, Eddie Clarke a murit în spital din cauza pneumoniei.

Clarke, al cărui nume de scenă era „Fast Eddie“, a făcut parte din formula clasică a formației Motörhead, alături de solistul Lemmy Kilmister şi bateristul Phil „Philty Animal“ Taylor, între anii 1976 şi 1982.

Eddie Clarke a colaborat și a produs şase albume emblematice ale trupei Motörhead, printre care amintim „Ace Of Spades”, „Overkill” sau „Iron Fist”, iar apoi a înfiinţat grupul rock Fastway, alături de basistul Peter Way, care a mai făcut parte din trupa UFO.

Comunicatul trupei conţine şi mesaje transmise de artişti care s-au alăturat mai târziu trupei Motörhead, între care se numără chitaristul Phil Campbell, ultimul membru al trupei înainte de moartea lui Lemmy.

„Tocmai am aflat vestea tristă că Fast Eddie Clarke a încetat din viaţă. Va rămâne în amintirea noastră pentru riffurile sale legendare”, a declarat Phil Campbell.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*