Folk Metal cu Bucovina la Posada Rock 2014

Formaţia BUCOVINA completează programul recitalurilor la Festivalul Posada Rock 2014 de la Câmpulung Muscel.

Se poate spune, fără teamă de a greşi, că Bucovina este trupa de folk metal a României, unul din cele mai proeminente nume ale scenei metalice autohtone. Cu o activitate de mai bine de 13 ani, Bucovina explorează rădăcinile adânci ale folclorului străvechi şi le reformulează într-o manieră specifică.

Fără a apela la artificiile clişeistice şi inutile întâlnite des în această zonă, Bucovina îşi asumă legăturile cu elementele arhaice ale cântecului popular, pe care îl reface şi căruia îi dă avânt şi caracter noi, încărcate de energia specifică heavy şi black metalului.

Prezentă în festivaluri din România şi din Europa, Bucovina a împărţit scena cu nume grele ale metalului european, precum Eluveitie, Moonsorrow, Tyr, Finntroll, Korpiklaani şi multe altele. Fiind o expresie dinamică a felului în care tradiţia se poate împleti cu muzica metal, Bucovina emană un puternic şi mândru mesaj cultural adresat nu doar publicului local, ci şi celui din afara ţării.

Bucovina a lansat recent cel de-al treilea album, intitulat „Sub Stele“, şi care a devenit Best Romanian Metal Album al anului 2013, primind premii din partea celor mai prezente publicaţii şi comunităţi din ţară. Ca o reconfirmare a calităţii prestaţiei trupei, după obţinerea titlului de Best Romanian Metal Band 2014 la Metalhead Awards, albumul „Sub Stele“ a intrat pe locul 8 în Top 10 în clasamentele prestigioasei publicaţii Metal Storm.

În prezent, Bucovina începe lucrul la noul material discografic, programat în 2015, avându-l din nou pe celebrul Dan Swanö în calitate de producator audio.
Pentru mai multe informaţii legate de Posada Rock 2014 intraţi pe pagina de Facebook a festivalului:

https://www.facebook.com/pages/Posada-Rock

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*