Harmasar a lansat un nou single intitulat „XIII”

333 vizualizări

Sursă: text preluat integral din comunicatul de presă al trupei

Moldovenii de la HARMASAR au lansat un nou single intitulat „XIII”. Piesa este prima lor lansare din ultimii 4 ani de când au scos pe piață albumul „Din Pământ”, album cu care și-au stabilit prezența pe scena pagan și folk metal atât din Republica Moldova cât și din România.

Ascultă noul single al trupei HARMASAR, „XIII” pe toate platformele de streaming, aici: https://ffm.to/harmasarxiii.opr

Despre single-ul „XIII”, HARMASAR au declarat că „[single-ul] va servi drept pod de trecere între primul album și ceea ce urmează.” Prin această declarație putem înțelege că formația lucrează la un nou EP care s-ar putea să vadă lumina zilei în 2021? Urmează să vedem evoluția trupei în anul 2021 și să primim un răspuns oficial din partea HARMASAR cât de curând.

Vocalistul HARMASAR, Max Miller a declarat despre „XIII”:„Piesa povestește istoria Bătăliilor de la Iezerul Cahul și Roșcani purtate de Ioan Vodă cel Cumplit (10-14 iunie 1574), istoria celei din urmă încăierări ale lui Ioan Armeanul cu forțele otomano-tătare. Fără apă, înconjurat de turci, lipsit de tunuri, trădat de boieri, dar nepărăsit de oștenii săi și nepărăsit de călăreții cazaci chemați pentru bani, dar rămași să moară de bună voie.

Single-ul „XIII” a fost produs de către HARMASAR și înregistrat de către Dumitru Rusu, inginerul de sunet al formației Alternosfera, la ATHEIST STUDIO în Chişinău, Republica Moldova. De mix și master s-a ocupat Adrian „Bilă” Urițescu, inginerul de sunet al formației Dirty Shirt, la Lowbass5 Studio.

La ora actuală, unica trupă de Folk și Pagan Metal din Republica Moldova, HARMASAR este o apariție atipică pe scena acestui stil, atât la trupeți acasă, cât și România. Abordând un stil cu influențe clare din genurile black și death metal, conturat cu riffuri agresive de thrash metal și piperat cu prezența instrumentelor de suflat folclorice, HARMASAR se distinge instant în marea metalului extrem autohton și nu numai.

HARMASAR a luat naștere în anul 2013 și are la activ un album, „Din Pământ”, lansat în anul 2016. Odată cu lansarea albumului, au rupt granițele Republicii Moldova, concertând atât în România cât și în Bulgaria. În 2015, băieții au câștigat locul 1 la prima ediție a concursului POT Music. Acasă în Chișinău, HARMASAR promovează constant scena locală, organizând pentru fani Prăpăd Fest în colaborare cu Iura Grom, festival care are la activ 3 ediții și unde au concertat formații cunoscute precum Rotting Christ, 1914, Bucovina sau Riot Monk.

Componență:

Max Miller – Voce și chitară
Ion Cojocaru – Chitară
Ștefan Gîlcă – Bas
Pavel Ungureanu – Nai, fluier și caval
Mircea Grosu – Tobe

Urmărește-i și ascultă-i pe HARMASAR pe:

YouTube: https://www.youtube.com/c/HarmasarOfficial
Bandcamp: https://harmasar.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/3gZSMcp
Facebook: https://www.facebook.com/Harmasar
Instagram: https://www.instagram.com/harmasar.official

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*