Formatii rock care le-au oferit muzica lor supereroilor din benzile desenate

Personajele din benzile desenate, mai ales supereroii, sunt preferate atat de geeks, cat si de rockstaruri.

Nu este de mirare ca acestea din urma – vedetele rock – au ales sa-si ofere muzica pe post de coloana sonora pentru filmele care infatiseaza eroii lor favoriti.

Aflati din lista de mai jos, obtinuta via Kerrang, ce formatii au cantat la unison cu Omul Paianjen, Thor, Daredevil si multi altii!

My Chemical Romance – Desolation Row (Watchmen)

Formatia MCR a facut un cover dupa melodia clasica a lui Bob Dylan, „Desolation Row”, pe care Scott Snyder a utilizat-o pe post de coloana sonora a filmului sau „Watchmen”, inspirat de romanul grafic omonim.

Chad Kroeger si Josey Scott – Hero (Spider-Man)

Desi sarmanul Chad este mereu pus la zid pentru piesele pe care le compune alaturi de formatia sa, Nickelback, „Hero”, melodia de pe coloana sonora a „Omului-Paianjen”, a fost un hit.

Sum 41 – What We’re All About (Spider-Man)

Omul Paianjen a suscitat foarte mult interes din partea lumii rock si punk-rock, dovada aceasta piesa Sum 41 de pe coloana sonora.

The Cure – Dredd Song (Judge Dredd)

Goticii de la The Cure au creat aceasta piesa special pentru personajul Judecatorului Dredd, a carui poveste a fost ilustrata intr-un film lansat in 1995.

Velvet Revolver – Come On Come In (The Fantastic Four)

Astazi, nu foarte multa lume isi mai aminteste de „Cei 4 fantastici”, dintre care facea parte si frumoasa Jessica Alba. Dar, cand au aparut filmele, inspirate de benzile desenate Marvel, formatia Velvet Revolver s-a grabit sa-si aduca aportul muzical.

Smashing Pumpkins – The End is the Beginning Is the End (Batman & Robin)

Cum sa nu ii cunosti si iubesti pe Batman si pe Robin? Desi filmul nu a primit o receptie prea buna, piesa celor de la Smashing Pumpkins s-a bucurat de succes.

Evanescence – Bring Me to Life (Daredevil)

Desi Ben Affleck nu prea a facut senzatie in rolul eroului de benzi desenate Daredevil, coloana sonora a filmului a primit multe aprecieri, iar Evanescence, o trupa aflata in plina asencesiune, a reusit sa scoata primul hit cu ajutorul peliculei.

Soundgarden – Live To Rise (Avengers Assemble)

Soundgarden si-a facut comeback-ul cu aceasta piesa, care a aparut pe coloana sonora a uneia dintre cele mai mari francize cinematografice din istoria filmului. Pelicula a strans incasari de miliarde de dolari si i-a ajutat pe rockerii de la Soundgarden sa urce direct in topuri dupa o lunga perioada de pauza.

Seether cu Amy Lee – Broken (The Punisher)

In „The Punisher”, Amy Lee de la Evanescence a colaborat cu iubitul ei de la momentul respectiv, Shaun Morgan.

Velvet Revolver – Set Me Free (The Hulk)

Cum sa nu? De ce sa nu isi ofere compozitiile unui film despre un urias verde care sparge tot? Velvet Revolver a mai facut-o o data cu piesa „Set Me Free”.

AC/DC – Shoot To Thrill (Iron Man 2)

Clasica AC/DC, aparuta intai in 1980, si-a gasit perfect locul alaturi de Omul de Otel al imbatabilului Robert Downey Jr.

Tonight Alive – The Edge (The Amazing Spider-Man 2)

S-au facut asa de multe filme despre Omul Paianjen incat simtim ca nu putem scapa nicicum de ele. Oricum ar fi, Tonight Alive si-au livrat piesa pentru coloana sonora a „Uimitorului Om Paianjen 2”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*