Gaahl dezvăluie mai multe despre sexualitatea lui

1.035 vizualizări

Un șoc pentru majoritatea comunității metal, dar mai ales a părții black metal din comunitate, a fost când Gaahl, fostul vocalist Gorgoroth, una dintre cele mai brutale formații din istorie, a reunoscut că e homosexual.

Într-un interviu pentru Metal Injection, Gaahl vorbește despre Gaahls Wyrd (numele, colegii, procesul creativ), despre arta sa – pe lângă muzică, Gaahl pictează uneori -, despre cum e percepută sexualitatea lui în scena de black metal norvegian și multe altele:

Gaahl a fost întrebat dacă fanii au venit la el să vorbească despre asta, mai ales să îi spună că și ei sunt la fel, iar acum că el a recunoscut că e gay, pot și ei să o facă.

„Destul de mulți chiar, mai ales în Europa de Est,” răspunde Gaahl, apoi continuă „Au venit mulți să-mi spună, dar e simplu: fiți voi înșivă. Dacă aș putea face asta mai ușor pentru oameni… adică e frustrant că ai nevoie de cineva să vină să facă asta înaintea ta.”

„E foarte limitată treaba în sensul de „De ce i-ar păsa cuiva?” E chiar și mai frustrant pentru mine să văd că oamenii au nevoie de cineva să le spună că e ok. Mi-ar plăcea să fim mai relaxați, dar înțeleg, deși e păcat că se bazează pe cineva ca mine să aducă problema mai în față.”

Cât despre comunitatea black metal și metal în general, Gaahl consideră că e una dintre cele mai deschise și primitoare comunități din lume, pentru că nimănui nu-i pasă și oricum scena rock și metal are deja o grămadă de homosexuali care au recunoscut public și încă sunt apreciați de fani.

„Bineînțeles, toată lumea se întoarce cu asta la anii 90, la Dissection, Faust și Emperor, dar prima persoană care mi-a trimis un mesaj după ce media a răspândit că sunt gay, un mesaj pozitiv și de sprijin, a fost chiar Faust. Oamenii pot să-și imagineze ce vor, eu nu știu pe nimeni din scena black metal norvegiană care să fie împotriva oamenilor gay. E o scenă foarte liberală, deci dacă cineva pretinde sau încearcă s-o facă să pară ceva ce nu este, nu-i va ieși.”

În 1992, toboșarul Emperor, Faust, a ucis un om, Magne Andreassen, înjunghiindu-l de 37 de ori. S-a dat vina pe black metal, satanism și fascism, mulți crezând că l-a ucis pentru că ar fi fost gay, tocmai de aceea oamenii au fost surprinși când Faust și-a arătat susținerea față de Gaahl. Faust a fost eliberat în 2003 după ce a servit 9 ani din 14.

El susține că l-a ucis pe Andreassen pur și simplu din instinct și s-a folosit de sexualitatea lui pentru a-l ademeni în pădure, actul lui neavând legătură nici cu black metalul, nici cu homosexualitatea. Ihsahn, colegul de trupă, a spus atunci că Faust era foarte fascinat de ucigașii în serie și probabil a vrut să vadă și el cum e să omori pe cineva.

 

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*