John Petrucci: „Publicul tânăr a fost atras de felul în care ne abordăm instrumentele”

Domnul John… pardon, zeul John Petrucci – trebuie să mai zic că-i chitaristul Dream Theater sau deja știm cu toții pe ce planetă trăim? – a stat de vorbă cu Hakos Pervanidis în cadrul emisiunii TV War a Metal Hammer Greece, iar cea mai interesantă afirmație a chitaristului, pe lângă discuțiile despre albumele mai vechi, a avut legătură cu audiența lor din prezent.

Ai zice că o formație cu o vechime de trei decenii în spate și cu piese de 10 minute e mai greu de digerat pentru tineret – în afară de Maiden și Metallica, astea sunt starter level -, dar nu. Publicul de la concertele Dream Theater e format din oameni de toate vârstele, de la copii la cei mai bătrâni. Nimeni nu e plictisit, ba chiar toată lumea e cu gura căscată, iar în ochii celor mici poți observa dorinta de a deveni atât de buni la chitară, la voce, la clape, la tobe, la ce vreți voi.

Mereu ne-am focusat pe instrumental și pe propriile instrumente, iar asta mereu o să atragă tineretul. Ce fac copiii? Vor fie să fie sportivi, fie muzicieni. Vor să ia o chitară, iar când văd pe cineva care face ceea ce le place lor sunt ceva de genul „Ce mișto” și apoi parcă vă conectați. Cred că publicul tânăr a fost atras de felul în care ne abordăm instrumentele. Mereu am zis că nu contează cât de tehnică e muzica ta sau cum o abordezi, trebuie doar să ai melodii, pentru că melodiile o să miște oamenii și o să-i facă să relaționeze cu ceva, o să-i ajute în momentele grele, o să-i facă fericiți, poate uneori agresivi și s-o ia razna. E bine. Mereu ne-am concentrat pe ideea de a scrie ceva în stilul pe care-l abordăm, ceea ce e extrem de important.

Dream Theater e cea mai apreciată formație de progressive, fanii genului considerându-i chiar liderii progului pe membri, mai ales pe Petrucci. Despre acest „statut”, Petrucci spune: Facem ceea ce facem. Sună clișeic, știu, dar unul dintre cele mai tari lucruri în trupa asta e că atunci când ne adunăm și începem să aruncăm cu idei și să scriem, toată lumea zâmbește. Suntem toți conectați cu muzica noastră, cu stilul nostru.

După un concert memorabil la ARTmania Festival 2019, Dream Theater au promis să revină în România și-n 2020 în cadrul turneului european The Distance Over Time Tour – 20 Years of Scenes From A Memory.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*