Kultur Shock canta Balkan Gypsy Punk Metal La Copac

305 vizualizări

Trupa de balkan gypsy punk metal KULTUR SHOCK va concerta de 1 mai in Vama Veche (La Copac, fostul Zapata) in cadrul turneului Grandpa Guru Knows It All European Tour 2013. Alaturi de ei vor mai urca pe scena Niste Baieti si Just Another Lie.

Kultur Shock este o trupa de muzica gipsy-punk infiintata in 1996 in Seattle (USA) de catre bosniacul Gino Yevdjevich, un rock star din Sarajevo refugiat in Statele Unite in urma razboiului din anii 1992-1994, cu ajutorul celebrei Joan Baez. Kultur Shock are o componenta foarte diversa si s-a specializat intr-un amestec de rock metal si punk cu puternice influente balcanice. De-a lungul celor 12 ani a sustinut peste 600 de concerte si a fost comparata cu trupe precum Manu Chao si Gogol Bordello.

Grandpa Guru Knows It All European Tour 2013 este un turneu care incepe pe 27 aprilie, la Salonic (Grecia). Trupa Kultur Shock va strabate apoi Bulgaria, Romania (Vama Veche si Cluj), Ungaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Austria, Germania, Cehia, si se va termina la finele lui mai in Istanbul (Turcia).

Data: pe 1 Mai, Ziua Internationala a Nemuncii din Romania
Locul: La Copac (in spate la Bibi, fostul Zapata), Vama Veche
Intrarea: ora 21.00
Pretul: sa vedem ce se poate face…
———————————–
Kultur Shock

Dupa ce a ajuns in SUA, refugiatul croat din Sarajevo Srdjan „Gino” Yevdjevich a fondat trupa Kultur Shock in 1996 impreuna cu alti refugiati sau emigranti din Europa, dar nu numai. Bateristul si un chitarist proveneau din Bulgaria, basistul Kobayashi era un japonez, saxofonistii si trompetistii erau din Seattle. Chitaristul Butkovic scapase si el din Bosnia dupa un lung periplu prin Croatia si apoi Germania. A invatat sa cinte la chitara in taberele de refugiati.

Intr-un interviu acordat in 2002 unei publicatii americane, Gino Yevdjevich povesteste despre inceputurile Kultur Shock si ceea ce l-a inspirat: “Ati auzit de Gipsy Kings, nu? Ei bine, noi sintem un fel de Gipsy Kings, doar ca in versiunea baietilor cei rai!”

Kultur Shock au concertat in toata Europa, din Londra la Istanbul si din Peninsula Scandinavica pina in Africa de Nord. Au traversat continentul american de la est la vest, au ajuns in Rusia, in Asia, iar acum au in plan sa ajunga si in Japonia si Indonezia.

Gipsy-rockerii balcanici au urcat pe scena mai multor festivale europene celebre precum Szeget (Budapesta), Exit (Serbia), Esperanza (Belgia), Senglar Rock (Spania), Sarajevo Film Fest si au ajuns si la Stuffstock (Romania) in 2008.

Genul abordat: Balkan Gypsy Punk Metal.

Discografie:

2012 – Tales of Grandpa Guru, Vol.1
2011 – Ministry of Kultur
2009 – Integration
2007 – Live in Europe
2006 – We Came to Take Your Jobs Away
2004 – Kultura Diktatura
2001 – Fucc the I.N.S
1999 – Live in Amerika

Componenta actuala:

Gino Yevdjevich – vocal, percuție
Val Kiossovski – chitara, vocal
Chris Stromquist – tobe, percuție
Paris Hurley – vioara, vocal
Guy M. Davis – bass, vocal
Amy Denio – saxofon/clarinet, vocal

Fosti membri ai trupei:

Mario Butkovic
Borislav Iochev
Kevin Nortness
Brad Houser
Matty Noble

Kultur Shock pe Facebook
Kultur Shock – official site
Kultur Shock – pe MySpace
Kultur Shock – pe YouTube

———————————–
Niste baieti

Albert Mihaiteanu: voce
Niculae Barbu: bas
Gabi Georgescu: chitara
Andrei Modrea X-u: tobe

Data si locul nasterii: 2006, Bucuresti
Genul oficial: punk rock
Genul neoficial: „muzica de petrecere cu distors si final glorios”, ca sa-i citam pe insisi cantautorii.

Ideea de la inceput a fost incercarea “unor baieti” de a inveseli atmosfera intr-un club prin interpretarea proprie a unor piese celebre, “de dinainte de ‘89”. Concertele ad-hoc nu presupuneau absolut nici o repetitie sau pregatire in prealabil. Baietii au avut surpriza ca demersul lor sa fie primit neasteptat de bine. Trupa a pornit prin turnee si chiar a produs un prim album, apoi un al doilea. Cu aceste ocazii mai multe generatii de parinti s-au luat cu miinile de cap ascultind slagare precum: “Deschideti poarta soarelui”, „Sa te gindesti din cand in cand la mine”, „La fereastra ta”, „Vitezomanul Gica”, „Cele mai frumoase flori”, „O lume minunata” etc. sau mai noul “Banii vorbesc”, cintate in stilul punk. Sursele de inspiratie au fost, evident, monstrii sacri precum: Gica Petrescu, Margareta Paslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Madalina Manole etc.

Succesul primului disc (“Adunate din popor si cantate din topor”) a determinat plecarea formatiei intr-un turneu national, in primavara lui 2007: 14 concerte in tot atitea orase. Foarte curind formatia avea sa ajunga la peste 100 de concerte in cluburile din tara si din Bucuresti si sa participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucurestiului la Viena etc.

In primavara lui 2011 a aparut cel de-al doilea album Niste Baieti numit “Fara muzichie, viatza e pustiu!”. Titlul este inspirat din celebra replica a lui Stefan Mihailescu-Braila din filmul Secretul lui Bachus (1984): “Fara poezie… viata e pustiu!”.

In acelasi an, la un concert in Timisoara, solistul formației, Albert, a fost purtat pe brațe de publicul timișorean de pe scena pina la bar, unde Niste baiat-ul a comandat niste bere, in timp ce cinta și a fost adus inapoi pe scena, cu tot cu bere.

Niste baieti – pe Facebook
Niste baieti – pe MySpace
———————————–
Just Another Lie

Just Another Lie este o trupa de ska punk formata in decembrie 2010, in Bucuresti.
Genul abordat: Comedy Ska Punk, Hardcore, Thrashcore, Fapcore.
Influente: Blink-182, NOFX, Operation Ivy, Talco, Rancid, E.M.I.L., Recycle Bin, Niste Baieti, Skankin’ Pickle.

Componenta:

George – vocal / chitara
Marius – bass / Backing Vocals / Drinking / Faping & other useless shit
Cretzu – tobe
Leo – chitara / backing vocals

Just Another Lie pe Facebook
Just Another Lie – albumul (listen/download)

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*