Luna Amara/12.04.2013, Puzzle Cafe, Bucuresti

304 vizualizări

Seara de 12 aprilie a fost perfecta pentru ascultarea albumului Live la Conti. Rece, ploioasa, pe scurt, amara. Probabil ca din fiecare piesa a celor de la LUNA AMARA as putea sa extrag cate-un adjectiv pentru a descrie vremea, capitala si lumea ce ne inconjoara.

Concertul sustinut la Cluj pe data de 22 noiembrie, in cladirea fostului hotel Continental, a fost materializat intr-un disc live (Live la Conti) care contine 13 piese de pe albumele lansate inainte de Pietre in Alb.

Puzzle Cafe a sustinut pe scena clubului unul din cele mai grele nume ale rockului romanesc, daca nu cumva cel mai greu. Show-ul si energia nu sunt usor de exprimat in cuvinte. Modul de a ordona setlist-ul este ceva tipic pentru Luna Amara, o transcendenta subtila, dar profunda: de la piesele cu multa forta, ce dezlantuie publicul, la baladele cu efect hipnotizant. Si nici macar nu au cantat Rosu Aprins!

Concertul s-a lasat asteptat pana la ora 22.30 si a tinut putin peste miezul noptii. Sase din cele saptesprezece melodii cantate se regasesc pe tracklist-ul Pietre in Alb. Pentru inceput, clujenii au cantat In Gol, urmata de Bathtub Glory. O parte din aceste melodii nu au mai fost prestate de mult de membrii formatiei.

Pe scena, instrumentele emanau caldura artistica, in timp ce luminile alternau in culorile albastru si rosu de aveam impresia ca mi-ar trebui ochelari 3D ca sa vad concertul.

In micile pauze dintre piese, Mihnea Blidariu vorbea prietenos cu publicul. Intotdeauna am apreciat artistii care incearca sa formeze un dialog cu publicul lor. Pe langa asta, observam ca la finalul fiecarei piese, majoritatea lumii dadea fuga la bar si se intorcea cu ceva de baut in mana. Daca la inceput mai toti aveau bere, spre final se simtea un miros puternic de tarie in aer.

Pe masura ce artistii au cantat, se apropia momentul de trecere spre cateva melodii mai usoare. Luni de Fiere, Lume Oarba, Albastru, Mara, No Return si Glow i-au scos in fata pe cei veniti cu partenerul/partenera, incantati de ritmurile, de data aceasta, mai dansante. De notat abilitatile vocale exceptionale pe care le poseda Nick Fagadar. La Glow, in punctul culminant al piesei, a prestat cateva scream-uri de zile mari. Pana si Randy Blythe ar fi fost invidios!

Pana la bis, publicul a fost incantat cu Intunecare, In Tine Tu si Gri Dorian, asa incat ciresele de pe tort sa fie Pietre in Alb si Oameni Noi cu acelasi final bizar de concert pe care l-am mai cunoscut, acel sunet constant ca de sirena ce m-a ingrozit si la alte concerte ale lor, dar si acum, acest moment facand parte, evident, din spectacolul de scena.

Sunetul a fost de o calitate exceptionala, ca de fiecare data cand i-am vazut live. Biletul a costat 25 de lei, un pret acceptabil avand in vedere ca, repet, vorbim despre una din cele mai prestigioase formatii din Romania. Special pentru acest eveniment, fanii au putut sa achizitioneze merchandise la oferta: tricou + CD la 30 RON.

Trebuie sa recunosc ca-mi pare rau ca nu am ascultat Ego Nr. 4, Dizident, Loc Lipsa, Somn si mai ales Rosu Aprins. Dar ce sa-i faci, asa se intampla cand canti prea bine! Orice lansare de album te determina sa aduci schimbari majore setlistului de concert.

Astept cu nerabdare sa apara DVD-ul video Live la Conti si sa pot sa urmaresc concertul de fiecare data cand imi va fi dor de o cantare de-a lor. Materialul este gandit in parte pentru nostalgici ca mine care duc dorul audierii live a pieselor mai vechi.

Setlist:
1. In Gol
2. Bahtub Glory
3. In Cercuri
4. Cand Totul a Murit Tacut
5. Prea Tarziu
6. Doar Gandul
7. Luni de Fiere
8. Lume Oarba
9. Albastru
10. Mara
11. No Return
12. Glow
13. Intunecare
14. In Tine Tu
15. Gri Dorian
Bis

16. Pietre in Alb
17. Oameni Noi

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*