Matt Heafy (Trivium): „Nu inteleg de ce se baga muzica dance in heavy metal”

Matt Heafy, solistul formatiei americane TRIVIUM, a stat de vorba cu revista Metal Hammer, careia i s-a confesat cu privire la starea actuala a metalului.

„Starea metalului in 2013…ce sa zic. Este buna dar este si rea. Fiecare cu ce ii place. Intotdeauna vorbesc despre cum trebuie sa acceptam toate stilurile de viata si genurile de muzica. Inveti cate ceva din tot. Dar exista si foarte multe prostii false si fabricate pe acolo”, a declarat Heafy.

„Formatiile de hardcore si formatiile de metal copiaza unele de la altele si nu fac nimic original, nu creeaza nimic personal. Ele copiaza forma unei copii si tot asa. Eu sunt in cautarea acelei formatii grozave si tinere de metal! Unde sunt copiii care pun mana pe chitare si spun: ‘Vreau sa fiu ca Iron Maiden sau ca Metallica?”, a marturisit Heafy.

Acesta a inceput sa vorbeasca despre tendintele din muzica grea contemporana.

„In loc sa faca asa, tinerii baga muzica dance ciudata in heavy metal. Cred ca fac ceea ce le place astazi copiilor, dar eu, ca fan metal, duc dorul acelor pusti care pun mana pe chitare si infiinteaza trupe metal. Cred ca mai exista insa speranta. Faptul ca Metallica si Iron Maiden inca sunt mari spune multe”, a spus Heafy.

Artistul a declarat ca este important ca melomanii sa-si dea seama ca metalul este un stil de viata si nu doar ceva ce asculti din cand in cand. Muzicianul crede ca fanii si trupele metal trebuie sa se sprijine reciproc si sa contribuie la ascensiunea genului, nu sa se traga inapoi.

„Nu vad suficienta fratie in lumea metal. Nu vad suficiente trupe metal si fani metal care se ajuta reciproc pentru a reusi, care iubesc formatiile din acest gen. Cred ca avem nevoie de mai multa fratie. Cred ca trebuie ca tinerii sa inceapa sa cante metal din nou”, a zis Heafy.

„Vengeance Falls”, noul disc Trivium, va fi lansat pe data de 15 octombrie 2013 si a fost produs de David Draiman de la Disturbed si Device.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*