Metallica lansează varianta remasterizata a albumului „The Metallica Blacklist”

222 vizualizări

Comunicat de presă:
Metallica marcheaza cea de-a 30-a aniversare a celui de-al cincilea album intitulat – The Metallica Blacklist – cu doua lansari de referinta: piesele „Nothing Else Matters” (varianta realizata de catre Miley Cyrus, alaturi de WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo, Chad Smith) si „Enter Sandman”, piesa interpretata de catre Juanes.

Albumul este una dintre cele mai reusite inregistrari comerciale si apreciate de critici din toate timpurile. Lansarea din 1991 nu numai ca a oferit trupei Metallica primul sau album #1 in peste 10 tari, dar single-urile „Enter Sandman”, „The Unforgiven”, „Nothing” Else Matters”, „Wherever I May Roam” si „Sad But True ” au cucerit topurile muzicale si au consolidat succesul albumului. Impactul si relevanta albumului continua sa creasca: materialul ramane cel mai bine vandut album din istoria Nielsen Soundscan, vanzand peste fiecare lansare din fiecare gen in ultimii 30 de ani.

Pentru a celebra cea de-a 30-a aniversare, albumul The Metallica Blacklist, certificat cu platina de 16 ori, premiat cu GRAMMY, este remasterizat pentru o calitate superioara a sunetului. Materialul va fi disponibil in mai multe configuratii, inclusiv vinil dublu LP de 180 grame, CD standard si 3 CD editie extinsa, digitala si editie limitata Deluxe Box Set, dar si alte elemente.

Cu mult mai mult decat un simplu album tribut, The Metallica Blacklist sarbatoreste influenta durabila a acestei etape muzicale cu unul dintre cele mai ambitioase proiecte concepute vreodata de catre echipa Metallica: 50 de artisti din genuri muzicale diferite, generatii, culturi, continente diverse, fiecare contribuind la o interpretare unica a melodiei preferate de pe album.

„The Metallica Blacklist” ofera noi dimensiuni ale discului, a carui atractie gravitationala a atras si mainstream-ul si ofera noi perspective asupra magnetismului universal si atemporal care l-a tinut acolo: influenta zdrobitoare pe care au avut-o aceste 12 melodii asupra fanilor si muzicienilor.

Piesele de pe material intalnesc 53 de compozitori, cantareti, artisti country, artisti electronici si hip hop, care isi impartasesc dragostea fata de aceste melodii, alaturi de artisti punk-rockeri, indie, rock, metal, si multe alte genuri. Profiturile obtinute din vanzarea albumului vor fi impartite, in mod egal, intre organizatiile caritabile si fundatia All Within My Hands.

Albumul este un omagiu potrivit si nelimitat, care include trupe care au impartasit scene cu Metallica, alaturi de artisti mai tineri decat albumul original. Este un ansamblu de muzicieni cu adevarat uluitor, uneori mistificator, dintre care zeci nu au nimic in comun, in afara de pasiunea comuna pentru muzica care i-a unit pentru acest album: 1 album. 12 melodii. 53 de artisti.

„The Metallica Blacklist” va fi disponibil digital pe 10 septembrie, urmand formate fizice pe 1 octombrie, inclusiv 4 CD-uri si o editie limitata de 7 LP de vinil. Precomenzile vor primi instant versiunea „Nothing Else Matters” a lui Miley Cyrus cu WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo si Chad Smith si versiunea lui Juanes pentru „Enter Sandman”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*