Mihnea Blidariu (Luna Amară) – declarații legate de distanțarea de orice asociere cu Nicușor Dan

Mihnea blidariu

Mihnea Blidariu, solistul formațiilor Luna Amară și The Dream Diggers, a oferit prin intermediul paginii personale de Facebook câteva declarații prin care a dorit să se distanțeze de orice asociere cu Nicușor Dan, fostul lider USR dar și să atragă atenția asupra unor probleme din societatea de astăzi. Declarația completă poate fi citită mai jos.

„Regret faptul că în 2012 am cântat pentru Nicușor Dan în campania pentru alegerile locale din București. Am făcut-o, atunci, în pofida crezului meu politic, pentru un om care a stat și a blocat scările hotelului Conti, alături de alții, apărându-ne de poliție pe noi, cei care îl ocupasem pentru cauza Roșiei Montane. M-am gândit că dacă omul și-a găsit curaj să facă asta, atunci poate că va găsi curaj să aibă coloană vertebrală până la capăt. M-am înșelat. Nicușor Dan este astăzi un politician oportunist, interesat de voturi și dispus să sacrifice pentru ele pacea socială și drepturile cetățenilor. USR-ul pe care îl lasă în urmă este departe de a fi vreo rază de speranță politică, ci un grup fracturat, împărțit între conservatori cu ie, neoliberali cu o idee fixă și stângiști care au vrut și ei un job la parlament. Printre ei, prea puțini rămași cu capul pe umeri. Cam asta e moștenirea politică a lui Nicușor Dan”.

„Profit de ocazie pentru a atrage atenția celor mai tineri, mânați constant de la spate de societate să meargă la vot, asupra felului în care un sistem politic ierarhic, bazat pe conducători și președinți de tot felul, acționează asupra individului care dorește să aibă acces la el. Un sistem care a transformat un prof de mate într-un „animal politic” ce a mirosit oportunitatea de a fi ambiguu si a capitaliza electoral în cazul referendumului propus de Coaliția pentru Ură. Regret, regret că cineva care știe matematică poate ajunge la asemenea calcule meschine. Sistemul politic românesc este un bâlci al deșertăciunilor și nu are nici un sens să așteptați următorul așa-zis „lider” care de fapt e un bufon. Vreți schimbarea? Organizați-vă și acționați, la fiecare scară, în fiecare bloc, pe stradă, în fiecare sală de clasă, la birou, pe șantier, în instituții sau pe rampele de gunoi. Oligarhia transpartinica nu va fi dată jos de politicieni care-și fac calcule, ci de cei pentru care nedreptatea într-adevăr doare și injustiția sociala înseamnă un copil flămând la culcare, o femeie bătută în plină stradă sau un homosexual concediat din știm-cu-totii-dar-ne-facem-ca-nu-știm ce motive…


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*