Noul album Ingested, o pagina inedită în istoria trupei

Ingested

Deși inițial o trupă de slam/brutal death metal, Ingested din Manchester, Marea Britanie, și-a petrecut ultimul deceniu și jumătate evoluând pentru a deveni un monstru al metalului modern. Niciodată autosuficienți, Ingested au muncit din greu în ultimii ani, iar al șaselea lor album Ashes Lie Still este primul sub marca Metal Blade Records. Astfel, cu accentul pe structura pieselor și pe elementele melodice și susținuți de Metal Blade, Ingested vor lansa, pe 4 noiembrie, albumul care are toate premisele pentru a deveni cel mai bine vândut material al trupei.

Cu Ashes Lie Still primul lor efort înregistrat ca un trio, chitaristul Sean Hynes interpretează toată partea de chitară, în timp ce partea de bas este interpretată de Dom Grimard din Montreal. Grimard se ocupă, de asemenea, de sarcini de co-inginerie, iar colegul din Montreal, Christian Donaldson este autorul unui mix masiv și clar. Percuția și tobele sunt opera bateristului Lyn Jeffs, iar producătorul este Nico Beninato.

Piesa care deschide albumul și-i poartă numele este puternică și captivantă. Conține influențe melodice proeminente, cu atingeri subtile de voce feminină, oferindu-i o calitate aproape cinematică. Cu tot ce este mai bun din ambele lumi, piesa are un sunet complet aplatizat și de o melodicitate întunecată, plus un refren definit. Shadows In Time este, de asemenea, o piesă solidă, mai ales datorită outro-ului deosebit de fulgerător. You’ll Never Learn este o melodie death metal ca la carte, cu bridge-ul în stil black (în stil Behemoth), adăugând o plăcută schimbare de dinamică. Această piesă se întoarce pe teritoriul familiar și clasic al slamului marca Ingested.

Single-ul Tides of Glass introduce elemente și mai eterice, în timp ce zdrobitoarea piesă From Hollow Words amintește de Slipknot – cu siguranță o piesa dură, perfectă pentru interpretare live, în timp ce publicul face headbanging. Piesa îl are ca invitat pe solistul Aborted, Sven De Caluwe, a cărui gamă largă de țipete, este întotdeauna binevenită. În plus, secțiunea finală, cu o atmosferă de tensiune, face ca piesa să fie poate cea mai bună de pe Ashes Lie Still. Sea of ​​Stone este oarecum cea mai puțin copleșitoare de pe acest material discografic. Totuși, are un outro extraordinar, condus de cinel (ride) care îi dă un ton mai energic.

Al doilea invitat cu nume răsunător al albumului este Matt Heafy de la Trivium. El interpretează parțial All I’ve Lost, o altă piesă plină de furie, dar și cinematică și o face în stilul caracteristic, harsh scream. Părțile lui Heafy sunt solide – dar sunt oare esențiale? Probabil, asta vor decide ascultătorii.

With Broken Wings este o piesă metalcore modernă, mai puțin experimentală și binevenită în peisajul albumului.  Scratch The Vein este un monolit, cu  monoritm, care închide albumul. Ingested ne-au obișnuit de mult să încheie într-o notă puternică, iar finalul albumului Ashes Lie Still este unul dintre momentele cele mai titanice.

Cu sprijinul label-ului Metal Blade, Ashes Lie Still are toate șansele să devină albumul inovator cel mai de succes al celor de la  Ingested. Este un LP care arată cât de mult a crescut și s-a maturizat trio-ul din prezent. Că sunt mai mult decât dispuși să-și asume riscuri și să-și extindă sound-ul. I-a costat cumva pierderea aspectelor ultra heavy? Mai sunt momente zdrobitoare, dar sunt și pasaje care se adâncesc în melodic, eteric și cinematic. Sincer vorbind, Ashes Lie Still, deși nu este cel mai bun album al lor (acea onoare încă aparține The Level Above Human din 2018) este o colecție puternică de death metal modern.

Rămâne totuși, pentru public, o uimitoare pagină din istoria uneia dintre cele mai heavy trupe de metal extrem din lume.

Track listing:
01. Ashes Lie Still
02. Shadows in Time
03. You’ll Never Learn
04. Tides of Glass
05. From Hollow Words
06. Sea of Stone
07. All I’ve Lost
08. With Broken Wings
09. Echoes of Hate
10. Scratch the Vein


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*