Passenger, Anathema, Solstafir și Leprous, printre primele nume confirmate la /FORM DAYS

620 vizualizări

Organizatorii /FORM DAYS, cel mai nou festival de muzică şi arte din Cluj, au anunţat în această dimineaţă primii artişti ai primei ediţii: Passenger, Anathema, Leprous, Solstafir, Hooverphonic, Nneka, Black Sun Empire, Naxatras, This Will Destroy You sunt câţiva din primii artişti confirmaţi deja.

/FORM DAYS va avea loc între 2 și 5 iulie 2020, în curtea Castelului Rákóczi-Bánffy din Gilău. Cu patru scene dedicate muzicii – /FORM Stage, M!DI Stage, SubFORM Stage și Reggae Stage -, /FORM DAYS va avea și o a cincea, ARTS Stage, pentru reprezentații de art performance, stand up, teatru, burlesque, cabaret etc. În afara acestei scene dedicate, festivalul în sine se va transforma într-un spațiu expozițional pentru lucrări ale artiștilor din țară și din străinătate.

Biletele pentru festival au fost puse în vânzare. Abonamentul pentru cele patru zile de petrecere costă 158 de lei, iar care vor să își amplaseze cortul în zona evenimentului mai trebuie să achite 52 de lei. Castelul Rakoczi- Banffy din Gilău a fost ridicat în secolul al XV-lea, la început în stil gotic, apoi renascentist. Ulterior, el a servit drept model pentru castelul Banffy din Bonțida, gazda festivalului Electric Castle. La începutul secolului XX, castelul a ajuns în proprietatea contesei Ecaterina Barcsay, dar în 1948 a fost confiscat de comuniști. Aceștia l-au folosit ca școală pentru copiii cu dizabilități, salvându-l de la distrugere. Castelul din Gilău a fost retrocedat în 2002 urmașilor familiei Barcsay, care l-au vândut ulterior unui cetățean maghiar.

Primii artişti anunţaţi la cel mai nou festival de muzică din Cluj: /FORM DAYS


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*