Primele formații anunțate la Rockstadt Extreme Fest 2020

Iată că s-a încheiat și ediția din 2019 a Rockstadt Extreme Fest, dar, și mai bine, a început cu anunțuri importante pentru anul următor: primele patru formații au fost anunțate în prima zi a festivalului, în jurul orei 17:00.

În perioada 30 iulie – 2 august 2020 ne vom (re)întâlni cu formații ca The Black Dahlia Murder, Death Angel, Kataklysm și Rotting Christ.

The Black Dahlia Murder vine pentru prima oară în România în cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest 2020. Formată în 2001, trupa abordează genul melodic death metal și are la activ opt albume de studio și patru EP-uri. Numele formației e inspirat de o crimă nerezolvată, deseori numită Black Dahlia, unde o femeie din Los Angeles (Elizabeth Short) a fost găsită moartă într-un parc la numai 22 de ani în 1947, iar felul în care a fost ucisă a marcat atât presa cât și oamenii care îi vor auzi povestea în viitor: cadavrul a fost mutilat și disecat la talie.

Thrasherii din Death Angel au ajuns pentru prima oară la noi în 2011 alături de Suicidal Angels pentru a susține două concerte în cadrul turneului Sonic Retribution, în București și Cluj. Formată în 1982, trupa originară din San Francisco are la activ nouă albume de studio, ultimul, „Humanicide”, fiind lansat în 2019.

Kataklysm au fost de mai multe ori în România, inclusiv la Rockstadt Extreme Fest 2015. Cum românului și nu numai îi place un death metal foarte rapid și agresiv din când în când, canadienii revin la noi și-n 2020, ultima dată vizitându-ne în cadrul festivalului Metalhead Meeting 2018.

Grecii din Rotting Christ sunt deja de-ai casei, venind în România mai des decât oamenii plecați la muncă în străinătate, adică o dată pe an, ultima dată fiind prezenți pe scena clubului Underground the Pub din Iași, chiar în luna martie a acestui an, încântând partea de est a țării cu două concerte black metal în două zile.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*