Primele trupe confirmate la ediția a XI-a a festivalului Rock la Mureș

Rock la Mures 2023
Rock la Mures 2023

În perioada 7-8 iulie, unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri open air din România revine în fața fanilor- ajuns, în 2023, la cea de-a XI-a ediție, Rock la Mureș propune pasionaților de muzică bună și distracție două zile cu experiențe intense. Anul acesta, organizatorii tradiționalului festival de pe malul Mureșului, își propun să transforme Periam într-un adevărat Woodstock autohton și anunță prima serie de artiști care vor urca pe scenă. Cum era de așteptat, nici de această dată nu lipsesc numele importante, iar sonoritățile, ca și în precedentele ediții, sunt dintre cele mai variate.

Abonamentele pot fi achiziționate online de pe AmBilet.ro. Camparea pentru ediția din acest an este gratuită.

Cu o activitate discografică importantă, nu mai puțin de 9 albume, dar și cu o apariție live explozivă, Attila (SUA), unul dintre cele mai importante nume din scena metalcore din Statele Unite, vine pentru prima dată în România. Încă din 2005, când s-a înființat, trupa americană și-a propus să readucă distracția pe scena metal și niciodată n-a privit înapoi. În ciuda tuturor dificultăților, formația a reușit rapid să atragă atenția în scena rock de peste ocean, prin energia debordantă pe care o degajau în concerte și prin atitudinea neclintită în fața criticilor. Albumul About That Life lansat în 2013, s-a bucurat de un succes enorm, intrând direct pe locul 22 în topul Billboard 200. Legat de originea numelui, vocalistul Chris “Fronz” Fronzak povestește că și l-au ales după regele hun Attila, pe care l-au văzut pe coperta unei cărți într-o librărie. Există toate motivele să nu le ratezi prestația de pe Marosch Stage de anul acesta, mai ales că promit să facă un show incendiar.

Un alt nume de răsunet care cu siguranță va contribui serios la atmosfera încinsă din această ediție Rock la Mureș, este trupa americană punk, Total Chaos (SUA). În lunga istorie, au devenit un nume cvlt pentru pasionații de sonorități ce te poartă între acel gen de old-school punk ce amintește de The Clash sau Sex Pistols și hardcore-ul tăios de inspirație nord americană. Legendara trupă care și-a început activitatea în 1989, revine anul acesta în România și aduce cu ea un munte de energie și vitalitate, gata să-l împartă cu publicul prezent pe malul Mureșului. Cu un stil inconfundabil și o atitudine pe măsură, Total Chaos se arată ca un moment atractiv pe scena Rock la Mureș, atât pentru cei mai nostalgici care își vor aminti cu plăcere de good ol’ days, dar și pentru cei mai puțin inițiați care vor descoperi distracția pură din acele vremuri.

Deși părea să se stingă flacăra genului nu metal, o trupă din Arizona, pe numele ei Dropout Kings a început să facă furori pe tărâmul american. Astfel că, în septembrie 2021, piesa Virus a ajuns pe locul 33 în Billboard Mainstream Rock Radio Charts, staționând 12 săptămâni în Top 40. O lună mai târziu, piesa a fost luată în considerare pentru nominalizarea la categoria Best New Artist a premiilor Grammy. Se pare că o nouă stea se naște pe firmamentul muzicii rock, iar la Rock la Mureș publicul va avea ocazia să-i asculte live.

Tot pe Marosch Stage, scena principală, în zilele de 7 și 8 iulie, pe lângă numele menționate mai sus, vor mai urca: Suzi Moon (SUA), Silenzer (AT), Hipersona (TR) și Imund (RO).

Și pentru ediția din acest an, festivalul Rock la Mureș își propune să păstreze tradiția în ceea ce privește promovarea trupelor autohtone și pregătește o serie de inițiative și surprize în această direcție. Începând de luni, 27 februarie, formațiile aflate la începutul carierei, dar nu numai, își pot trimite candidatura pentru a concerta în cadrul festivalului, pe Cubici Stage, pe adresa de e-mail Rock la Mureș (contact@rocklamures.ro) sau direct pe paginile de Facebook și Instagram. Ultima zi în care se mai primesc înscrieri va fi sâmbătă, 4 martie.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*