Rock for Hospice: In ultimele 5 luni comunitatea rock a strans 18.000 lei

Din august 2014 și până în decembrie 2014, comunitatea rock din România s-a mobilizat și a reușit să strângă o sumă impresionantă în sprijinul Hospice Casa Speranței, 18.000 lei, care va fi folosită pentru a acoperi costurile îngrijirii pacienților cu boli incurabile.

Susținerea comunității rock a început în august, atunci când s-a dat startul strângerii de fonduri pe pagina de Galantom ”Rock pentru Hospice” și a culminat pe data de 10 decembrie cu evenimentul caritabil Acoustic All Stars, un concert unic care s-a desfășurat la Silver Church cu sala plină. La inițiativa lui Cosmin Lupu (Days of Confusion), pentru prima dată în istorie, membrii trupelor Vița de Vie, Coma, Days of Confusion și Goodbye to Gravity și-au unit forțele într-un concert acustic fără precedent, dar care a creat un precedent de solidaritate caritabilă în spiritul rock.

Astfel, cu ajutorul celor prezenți la concert, dar și a tuturor celor care au donat pe pagina de Galantom a lui Andrei Irode, s-au strâns 18.000 lei care vor fi folosiți de către Hospice astfel:

· îngrijire paliativă gratuită timp de o saptămană pentru 24 de pacienți aflați la domiciliu, care vor beneficia de 3 vizite pe săptămână. Peste 35% dintre pacienții HOSPICE preferă sa fie îngrijiți la domiciliu într-un cadru familiar și alături de familie. Lunar, HOSPICE efectuează 1.411 de vizite de asistență multidisciplinară la domiciliul pacienților aflați în îngrijire, iar anual, 16.941 de vizite la domiciliu în toate cele patru centre din țară.
· îngrijire paliativă timp de 14 zile pentru 2 pacienți internați în unitatea Hospice din Brașov. Costurile necesare spitalizării unui pacient, pe zi, sunt de 310 lei.

În România sunt 150.000 de persoane care au nevoie de îngrijire paliativă și doar 6% dintre aceștia au acces la servicii de îngrijire de tip Hospice. Nevoia de îngrijire paliativă este foarte mare și de ceea sprijinul comunității rock este foarte important pentru ca aceste servicii gratuite oferite de HOSPICE să poată continua.

’’M-am gândit încă de anul trecut la ce aș putea face ca să-mi aduc contribuția celor care au nevoie de ajutor și m-am bucurat sa aflu între timp despre HOSPICE și despre munca acestor oameni deosebiți de la bunul meu prieten, Andrei Irode. Nu mi-a luat mult să mă hotărăsc, mai ales că era clar că cel mai potrivit este să o fac prin muzică. Am vizitat centrul HOSPICE și apoi am vorbit imediat cu celelalte trupe. Sperăm ca acest concert va aduce astfel alinare și bucurie celor care trec prin momente grele.’’ Cosmin Lupu (Days of Confusion)

‘’În fiecare an, mii de persoane trăiesc drama unui diagnostic devastator, o boală gravă, precum cancerul, care le răpește fericirea. Însă, pentru o parte mică dintre ei, aceste momente grele nu sunt petrecute în singurătate. Alături de ei sunt asistenții medicali, terapeuții și medicii de la HOSPICE Casa Speranței. Le mulțumim tuturor celor care fac parte din comunitatea rock și care au înțeles această nevoie și drama prin care trec acești oameni și care au ales să se implice, devenind un model pentru mulți dintre noi.’’ Daniel A. Bujorean, manager de comunicare HOSPICE Casa Speranței.

” În ultimele luni am întâlnit mulți oameni care vor să ajute pacienții cu boli incurabile. La fel ca mine, sunt oameni care iubesc rockul și care vor să facă o schimbare în bine. Pentru că noi în fiecare moment avem posibilitatea să facem o alegere, dar oamenii cu boli incurabile nu mai pot alege. Pentru ei, alegerile noastre contează și cu ajutorul donațiilor se transformă efectiv în clipe de viață. De aceea, faptul ca am reușit să strângem împreună acești bani înseamnă mai mult decât un ajutor financiar, înseamnă comunitate, înseamnă speranță, înseamnă viață. Mulțumesc tuturor celor care au ales să susțină viața. You rock! \m/” Andrei Irode (Blackhawk).

În decembrie, HOSPICE Casa Speranței derulează o campanie de apel pentru susținerea serviciilor gratuite pe care le oferă pacienților copii și adulților cu boli incurabile. Campania ’’Dorință de Crăciun’’ se adresează companiilor care au posibilitatea legală să sponsorizeze organizațiile non-profit. Legea sponsorizării și Codul Fiscal permit societăților comerciale să investească în dezvoltarea societății românești, fără niciun cost pentru ele. Acestea pot direcționa pînă la 20% din impozitul pe profit către organizații neguvernamentale – în limita a 0,3% din cifra de afaceri – sumă ce se scade din impozitul pe profit de plată.

Echipa Blackhawk, Hospice Casa Speranței și formațiile prezente pe scena Acoustic All Stars mulțumesc comunității rock pentru solidaritatea și implicarea de care a dat dovadă în 2014.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*