Rock TV a intrat în lista „must carry” a televiziunilor preluate obligatoriu de operatorii de cablu

19.032 vizualizări

Potrivit celor de la Paginademedia.ro, canalul Rock.tv va ajunge pe lista „must carry” care trebuie preluată de toți furnizorii de televiziune din România din luna februarie. 

Printre cele 32 de canale obligatorii de transmis, au fost introduse pe lângă Rock.tv și Magic TV, Cinethronix, Medika TV, Bucureşti TV şi NCN. Noile posturi au fost adăugate, cel mai probabil, după retragerea posturile grupului Intact – Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Chanel, Zu TV – şi Kanal D, pentru care operatorii de cablu vor trebui să plătească pentru a avea acces.

Ce este principiul „must carry”? Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.

Lista completă de canale „must carry” poate fi găsită pe paginademedia.ro.

Rock TV emite în format HD. Televiziunea a fost lansată încă de la jumătatea lunii august 2016, însă putea fi recepționată în format digital doar prin rețele precum UPC România, Telekom România, NextGen Communications sau AKTA.


1 Comment on Rock TV a intrat în lista „must carry” a televiziunilor preluate obligatoriu de operatorii de cablu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*