Schmier (Destruction) despre Metallica: „odată ce-ai ajuns miliardar, ce poate să te mai enerveze?”

Într-un interviu pentru Rautabassistul și vocalistul formației germane de thrash metal Destruction, Schmier, vorbește despre genul de muzică, despre propria trupă, dar și despre formațiile deja devenite legende și succesul acestora.

Despre formațiile cunoscute, mai ales americane, Schmier are propria teorie – care nu e departe de adevăr, totuși: Trebuie să înțelegi că americanii vând – știu cum să se vândă din punct de vedere al imaginii, cum să facă o piesă mai catchy. Metallica a început să scrie piese catchy și apoi au devenit faimoși… trupa încă umple stadioane. Și, evident, Slayer a avut propriul „cult” la un moment dat și apoi au ajuns la un nivel de neatins. 

Cred că trupele americane, dacă te uiți la vârstă, sunt puțin mai bătrâne decât noi. Noi eram copii când ei erau cam cu doi ani mai mari, trei. Bineînțeles că erau și muzicienii mai buni atunci pentru că noi aveam vreo 17 ani și ei deja 21. De asta cred că trupele americane erau mai cunoscute. Marele val a venit dinspre America, marile case de discuri erau americane. Producția era foarte bună pe atunci. Primul album Metallica încă sună minunat.

Fanii genului thrash metal știu deja că versurile transmit un anumit mesaj, deseori unul extrem de furios, menit să te relaxeze. Politică, societate toxică, lipsa banilor, crime și orice alt aspect al vieții mai poate fi enervant la un anumit punct, iar Schmier consideră că ai nevoie de o anumită cantitate de furie pentru a putea scrie piese bune.

Am fost un tânăr nervos și acum sunt un bătrân nervos. Nu s-au schimbat prea multe din acest punct de vedere, dar uitați-vă la Metallica, de exemplu – nu vreau să supăr niciun fan Metallica. Odată ce-ai ajuns miliardar, ce poate să te mai enerveze? Că valetul ți-a ars ouăle, poate. Cred că dacă vrei să rămâi credibil ca unul dintre „muritori”, nu trebuie să ai prea mulți bani. În general, în heavy metal – cu câteva excepții – odată ce ajungi bogat parcă înmoaie versurile. Heavy metalul trebuie să aibă de-a face cu furia, mai ales thrash metalul. Când rămâi furios, poți să scrii genul ăla de muzică. Și nu cred că poți să stai prea supărat dacă mergi la cumpărături cu genți Gucci.

Destruction a lansat ultimul album în august 2019 via Nuclear Blast. „Born To Perish” a fost înregistrat în ianuarie și februarie 2019 alături de V. O. Pulver (Nervosa, Burning Witches, Pro-Pain) la Little Creek Studios din Elveția.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*