Sonata Arctica lucrează la un nou album

Sonata Arctica pregătesc cel de-al zecelea album de studio. Anunțul a fost făcut, neoficial, de solistul Tony Kakko, printr-un story pe Instagram, ulterior apărând o postare și pe pagina trupei, cu descrierea „Hello, studio, long time no see! Give us the 10thstudio album, por favor!”

După albumul „Stones Grow Her Name” din 2012, prin intermediul căruia trupa a explorat noi sonorități, mult mai apropiate de hard rock decât de stilul care i-a consacrat, trupa a lansat în 2014 „Pariah’s Child”, care a redat fanilor speranța în reîntoarcerea la sound-ul de power metal cu elemente progresive, care le-a marcat începuturile. A putut fi observată și o întoarcere la ethos-ul primordial al trupei, vechi referințe fiind reluate, iar îndrăgitul lup reapărând pe coperta albumului.

Ultimul material discografic, „The Ninth Hour”, a apărut în august 2017 și a explorat teme legate de evoluția umanității, pericolele progresului și de lenta distrugere a naturii. Ei au întărit astfel rândurile trupelor care și-au propus să ne amintească faptul că existența noastră e finită și că ar trebui să adoptăm un stil de viață în comuniune cu natura, mai degrabă decât unul îndreptat împotriva ei, alături de Nightwish și al lor „Endless Forms Most Beautiful” care spune povestea lumii, de la crearea ei, până în zilele noastre.

Oare ce surprize ne rezervă trupa, ce comori ascunse se vor regăsi pe noul album?


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*