Trupa Firma invitata sa deschida Festivalul „Chants, sons sur scène” 2015

247 vizualizări

Joi 2 aprilie, trupa Firma, pionera rockului alternativ românesc, a fost invitată să concerteze în seara de deschidere a festivalului „Chants, sons sur scène”, alături de trupa franceză Rapsodie. Artiștii vor perfoma pe aceeași scenă pentru a susține schimburile interculturale dintre țările francofone.

Acordurile rock, pop-rock, rap-ul franțuzesc și muzica clasică se vor îmbina armonios în cadrul unui eveniment organizat de Institutul Francez și găzduit de Club Control (Str. C-tin Mille, nr. 4).

Program:
ora 21.00 Rapsodie
ora 22.30 Firma
Facebook event

Intrare: 25 lei

Bilete se pot achiziționa la intrare sau în avans pe EVENTBOOK.

=====================================================

FIRMA, trupă icon a rockului alternativ românesc, spărgea tiparele și redefinea standardele pieței muzicale de la începutul anilor 2000, devenind emblema unei generații marcate de piese precum `La Orbire`, `Nimeni` și `Important `.
Videoclipurile acestor piese au fost difuzate in heavy-rotation pe posturile televiziunilor autohtone ( ATOMIC TV, MTV, TVR), dar și pe VH1 si Mtv Europe.
 
FIRMA a fost prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională – „New Sounds of Europe” și invitată să performeze la gala MTV European Music Awards, în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la MTV European Music Awards la categoria „Best Romanian Act” și „Best Rock Band” la MTV Romanian Music Awards în 2005.

În 2014, după o lungă perioadă de creație și detașare, FIRMA a revenit în forță și a dăruit publicului un prim volum al albumului „DESCÂNTECE”, lansat pe 16 octombrie, disponibil online pentru DOWNLOAD GRATUIT:

https://soundcloud.com/trupafirma/sets/descantece-vol1

O dovadă a aprecierii trupei în noul context este și premiul MOST WANTED COMEBACK, pe care Firma l-a primit la Premiile SUNETE 2014 (1 noiembrie).

În toamna lui 2014, FIRMA a descântat mai multe colțuri ale României (Cluj, Timișoara, Craiova, Constanța), printr-un turneu național de promovare a noului material discografic „Descântece Vol.1 – Limited Edition Tour”, care a prilejuit o reîntâlnire cu publicul autohton.

Pe 14 februarie 2015, FIRMA a lansat videoclipul pentru single-ul „Două Suflete”, o piesă cu un sound matur și complex, ce combină ritmurile trip-hop cu o linie de bas hipnotizantă și o lirică seducătoare și deopotrivă meditativă.

Videoclipul „Două Suflete”, regizat chiar de solistul trupei – Daniel „Rocca” Stoicea, propune o abordare dintr-o perspectivă cinematografică. Free Space Films a asigurat producția materialului video, iar colaborarea cu Rhea Costa și-a pus amprenta asupra styling-ului clipului. Încă din primul weekend clipul a fost difuzat în heavy rotation pe HiT Music Channel și Music Channel.

Povestea „Două Suflete” se va continua vizual în clipul piesei „Gradina Morții”, un material video complementar ce dezvăluie deznodământul.

În primăvara lui 2015, FIRMA pornește spre Moldova pentru a finaliza turneul național de promovare a noului material discografic.

FIRMA își va petrecere sezonul estival fie în studio, înregistrând piesele pentru volumul 2 al albumului „Descântece”  sau pe scenele marilor festivaluri naționale, PADINA FEST 2015 fiind primul anunțat.

DISCOGRAFIE:
2003 – „La Orbire”
2007 – „Exit”
2014 – „Descântece – Vol.1”

Festival „Chants, sons sur scène” Bucarest 2015 continuă cu:

3 aprilie MARY – live @ Control
4 aprilie DALTON TELEGRAMME – live @ Control

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*