Videoclipul November Rain de la Guns N’ Roses a depășit două miliarde de vizualizări pe YouTube

Guns'N Roses-November Rain
Guns'N Roses-November Rain

Videoclipul trupei Guns N’ Roses pentru balada clasică November Rain, a depășit două miliarde de vizualizări pe YouTube. Clipul, care a fost lansat pentru prima dată în urmă cu 31 de ani, nu a fost încărcat pe Youtube până în decembrie 2009.

Lansată pe albumul Use Your Illusion I, din 1991, versiunea originală a piesei November Rain durează nouă minute și șaptesprezece secunde. Videoclipul urmărește povestea unei vedete rock cu probleme (interpretată de cântărețul Axl Rose), a iubitei lui (interpretată de Stephanie Seymour), și sinuciderea ei misterioasă.

În 2018, videoclipul November Rain a devenit cel mai vechi clip muzical care a atins un miliard de vizionări pe YouTube. „A fost o producție epică”, i-a spus Slash scriitorului Clay Marshall. „Aceasta a fost mai mult viziunea lui Axl decât a mea. Contribuția mea a fost în a scrie partea cu părăsirea nunții și cea cu biserica. Modul în care Andy Morahan, regizorul, a filmat clipul m-a facut sa gândesc că va fi ultimul lucru pe care îl fac. Pentru că elicopterele zburau direct spre mine. M-am gândit că va arăta grozav și că asta va fi ultima mea zi pe pământ.”

„A fost o producție foarte elaborată și a ieșit al naibii de grozav. Acum, după tot acest timp, este meritul lui Axl că videoclipul a atins acest prag. Întotdeauna am știut că este o melodie grozavă. Numa gândesc niciodată înainte cât de epic va fi un single sau cât de celebru va ajunge. Doar compun părțile mele și le interpretez. Mă bucur să fac muzică și oriunde ajunge, rămâne de văzut. Dar am știut întotdeauna că acesta a fost o melodie cu adevărat grozavă.”

Slash a dezvăluit că o versiune timpurie de 18 minute a piesei November Rain a fost înregistrată cu chitaristul Manny Charlton (Nazareth), în 1986. Înainte de a începe sesiunile de înregistrare pentru albumul de debut, Appetite For Destruction.

Într-un interviu din 2014, Slash a recunoscut că nu știa despre ce este vorba în November Rain. „Știi ce?! Să-ți spun adevărul, habar n-am”, a răspuns Slash când a fost întrebat despre sensul clipului. „Ei bine, a fost un concept. Piesa în sine se explică de la sine, iar videoclipul este atât de complex. Îmi amintesc când Axl îl scria, pur și simplu a devenit… epic, a fost ca un film. Iar eu , nefiind implicat în scenariul lui, am apărut doar pentru scenele mele. Nu am acordat niciodată atenție întregii producții. Așa că, în realitate, nu am știut niciodată cu adevărat despre ce este vorba… Știam că acolo undeva era o nuntă și nu eram interesat de conceptul nunții.”


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*