Warm-Up Party Amon Amarth/27.04.2014, Club Colectiv, Bucuresti

Pe data de 27 aprilie 2014 a avut loc Warm-Up Party-ul AMON AMARTH in Club Colectiv din Bucuresti.

Organizatorii evenimentului s-au gandit sa deschida apetitul metalistilor pentru show-ul formatiei suedeze cu o pre-petrecere plina de muzica dura si de happening-uri.

In cadrul party-ului, formatiile Apotheoses, Neutron si God – The Barbarian Horde au sustinut recitaluri speciale. Fanii aflati la eveniment au putut sa se mai bucure si de concursuri surpriza, precum si de ocazia de a se poza cu membrii trupelor prezente la petrecere.

Pe tot parcursul evenimentului, au fost proiectate cele mai faimoase videoclipuri ale formatiei Amon Amarth si a putut fi ascultat noul disc, „Deceiver of the Gods”.

Seara a fost deschisa de bucurestenii de la Apotheoses, adeptii genului symphonic power metal. Putem spune despre acest grup format din componenti foarte tineri, ca are un potential mare si, cu putina munca, se poate dezvolta frumos.

Din punct de vedere al show-ului, membrii trupei au fost foarte implicati in muzica si au dat tot ce au avut mai bun. Dorinta de a arata publicului ca actul artistic este realizat cu placere este un lucru rar in cazul trupelor locale, asa ca Apotheoses trebuie laudati pentru ambitie.

Compozitional, cantecele sunt destul de greoaie si se pierd, deseori, in detalii inutile. Daca s-ar munci la simplificarea structurii pieselor, trupa ar putea ajunge la o formula mai catchy si mai „vandabila”.

Initiativa de a crea muzica mai complexa este laudabila, dar nu trebuie sa se faca o confuzie intre o bucata sofisticata si una obositoare si excesiva.

Solista formatiei, Julia Black, are un glas puternic si melodios, dar, pe alocuri, se pierde in dorinta de a epata. Fiti cu ochii pe aceasta vocalista –  o prezenta rara la noi – care, daca se maturizeaza frumos, va deveni una dintre cele mai interesante voci din metalul romanesc.

Daca grupul si-ar face si un update la capitolul stil, Apotheoses ar avea sansa sa „ruleze” in cel mai scurt timp.

Au urmat veteranii de la Neutron care, modesti si simpatici ca intotdeauna, au luat scena pe sus si au dus auditoriul intr-un spatiu „greu”, intesat de imnuri metal.

In formula cu George Costinescu la bas, grupul, care a sarbatorit in 2014 un an de la comeback, o duce mai bine ca niciodata si este pregatit pentru noi realizari.

S-au cantat piese ca „Green Ice”, „Memories” sau „Dreaming Louder”, dar si „Stranded and Lost”, „Desert Rain”, „Nightshine”, „The Day I Died” si, intr-un final „Beloved Son”.

Anii de experienta isi spun cuvantul in cazul formatiei Neutron, care cunoaste mai bine decat orice „capriciile” scenei, avand puterea sa le imblanzeasca.

God – The Barbarian Horde au sosit dupa plecarea celor de la Neutron, cu un setlist care a inclus melodii precum „Legea Pamantului”, „Diabolus in Musica”, „Hydromel”, „Here Comes the Night” si „Greuceanul”.

Nici ca se putea gasi o formatie mai potrivita pentru deschiderea concertului Amon Amarth de la Bucuresti! Principiile dupa care God – The Barbarian Horde isi ghideaza arta sunt aceleasi ca acelea ale suedezilor, doar ca avem de-a face cu daci in loc de vikingi.

Publicul a facut headbanging si pe melodii ca „Moldavian Ecclesistic Throne”, „Tribes of the Frightening Forests” si „Au inebunit salcamii”.

La final, trupetii au oferit un bis mult cerut, spre bucuria auditoriului care a facut headbanging, a creat o hora mare si a cantat cot la cot cu formatia.

Dupa ce s-au sfarsit concertele, fanii au avut sansa sa faca poze cu idolii lor si sa schimbe cateva cuvinte cu acestia.

Warm-up party-ul Amon Amarth a fost o reusita si a asezat piatra de temelie a concertului grupului suedez la Bucuresti, care a avut loc pe data de 29 aprilie si a fost un succes major!

O cronica de la eveniment va putea fi citita in curand.

Poze de la Warm-up Party, plus poze cu fanii puteti gasi AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*