White Walls: concert de lansare „Escape Artist”/ 10.10.2013, The Silver Church Club, Bucuresti

331 vizualizări

Dupa ce formatia WHITE WALLS a starnit adevarate revelatii cu albumul de debut „Mad Man Circus”, lansat pe 1 octombrie 2010, anul 2013 marcheaza revenirea cu cel de-al doilea efort discografic, intitulat „Escape Artist”.

Acest album a fost unul dintre cele mai asteptate materiale  si reprezinta un succes pentru industria grea autohtona, care este nevoita sa faca eforturi majore de devotament pe o piata muzicala foarte vitrega cu „alternativele”.

Lansarea lui „Escape Artist” a avut loc pe 11 octombrie 2013 si s-a desfasurat in stil mare, printr-un concert-petrecere alaturi de alte doua formatii autohtone de metal: Subliminal Damage din Iasi si Breatheleast din Bucuresti.

Oamenii au venit in numar mare, umpland clubul The Silver Church cu metalisti dornici de muzica proaspata. Show-ul a inceput cu Subliminal Damage, o formatie minimalista, cu o componenta redusa la un basist, un vocalist/chitarist si un tobosar.

Cu toate acestea, trupetii au un sound live masiv care capteaza imediat atentia. Este uimitor cat de consistent poate sa sune instrumentalul acestui grup avand in vedere ca este asigurat doar de trei instrumente: bas, chitara si tobe.

Breathelast intra pe scena in verva si tine sa felicite ambele trupe alaturi de care presteaza: Subliminal Damage si White Walls, elogiindu-i pe cei din urma si multumindu-le pentru sansa.

Glumele solistului binedispun publicul, si asa foarte tonic. De apreciat faptul ca participantii la eveniment au fost in forma de la inceput pana la final si au tratat cu respect si cu entuziasm toate formatiile, apaludand si aclamand.

Breathelast ofera o prestatie puternica – poate una dintre cele mai bune din acest an, turnandu-si sufletul in fiecare acord dur si in fiecare traire scenica exploziva.

Dupa Breathelast, urmeaza momentul mult asteptat al serii – prestatia White Walls. Formatia se prezinta ca in fata unor prieteni, saluta atat fanii cunoscuti, cat si pe cei noi si ii multumeste managerului Mihnea Ioan Grecu pentru sustinerea oferita.

Vizibil impliniti si bucurosi de momentul special pe care il traiau si il ofereau fanilor, baietii de la WW au oferit un concert cu adevarat special. S-au cantat toate piesele de pe „Escape Artist”, s-au vandut discuri la standul de merch, iar fanii au savurat fiecare moment.

Noul material iese in evidenta prin compozitiile sofisticate si prin sound-ul consistent si dur. Cu adevarat, cele 13 melodii il poarta pe ascultator intr-o calatorie escapista prin maruntaiele unui univers creat din cele mai ascunse vise, ganduri si temeri. Bineinteles ca baietii nu au scapat fara bis si au prestat si piese de pe „Mad Man Circus” spre deliciul fanilor.

Spectacolul de lansare a „Escape Artist” a fost o reusita grozava pentru White Walls si a aratat ca si in Romania se poate ca o formatie tanara de metal sa organizeze un eveniment special la care chiar sa vina lume. Este clar ca trupa are deja o baza de fani devotata, care o sustine.

Ii felicitam pe cei de la White Walls si le uram „la cat mai multe albume”!

Urmatorul concert al formatiei va avea loc in cadrul celui mai asteptat eveniment metal al toamnei la Bucuresti – Maximum Rock Festival – unde baietii vor oferi un show special, in care vor aborda un setlist deosebit!

Cantarea va avea loc pe 25 octombrie 2013. Pentru mai multe informatii (bilete, line-up etc), faceti click AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*