Arctic Monkeys – AM

Hard-rockul inca poate face minuni pentru mai tinerele si cosmopolitele genuri abordate de formatiile contemporane. Cazul trupei britanice ARCTIC MONKEYS este emblematic.

Dupa lansarea din 2007 intitulata „Favourite Worst Nightmare”, baietii de la AM s-au pus pe ascultat muzica mai grea, mai ales din zona „vintage” – Black Sabbath dar si niste Led Zeppelin. Mai mult, Alex Turner, solistul si frontmanul grupului, a legat o prietenie cu Josh Homme de la Queens of the Stone Age, ceea ce a marcat si mai profund evolutia trupei.

Astfel, noul album „AM” se remarca printr-un sound consistent, bogat in chitare solide si personale. Productia discului este de admirat intrucat trupa s-a straduit sa nu mai sune ca „patru baieti cantand intr-o camera„, dupa spusele producatorului James Ford.

Unul dintre marile haruri ale trupei este versatilitatea. De la un disc la altul, muzica formatiei variaza si exploreaza alte teritorii. Pe „AM”, chiar si versurile se duc in noi directii, cultivand lirismul postmodern si usor cinic cu mai multa iscusinta.

Vocal, Turner a crescut foarte mult si si-a slefuit temeinic vocea. Artistul exprima mai bine extremele emotionale ale muzicii sale si transmite mesajul cu mai mult patos si cu naturalete sporita.

Highlight-urile discului sunt: „Do I Wanna Know”, „Why’d You Only Call Me When You’re High”, „I Want It All”, dar si baladele „No. 1 Party Anthem” si „I Wanna Be Yours”.

Tracklist:

01 Do I Wanna Know?
02 R U Mine?
03 One for the Road
04 Arabella
05 I Want It All
06 No. 1 Party Anthem
07 Mad Sounds
08 Fireside
09 Why’d You Only Call Me When You’re High?
10 Snap Out Of It
11 Knee Socks
12 I Wanna Be Yours


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*