Black Label Society/ 27.07.2015, Arenele Romane, Bucuresti

Pe măsură ce vara se apropie de final, se încheie și unul dintre cele mai încărcate sezoane de concerte din ultimii ani. Odată cu venirea toamnei, deși oferta de spectacole rămâne bogată, aceasta nu mai solicită atât de mult publicul autohton.

Judas Priest, Slash, Robbie Williams, Godsmack, Toto, formațiile de la Metalhead Meeting, Black Label Society – sunt doar câteva dintre numele care au poposit pe meleagurile noastre în ultimele luni, conturând peisajul unei industrii în plină dezvoltare, deseori motivată de un exces de zel care nu s-a dovedit a fi mereu constructiv.

Weekendul care urmează – 31 – 2 august – nu se lasă nici el mai prejos și prezintă spectacolele Untold Festival, la Cluj-Napoca, și HIM la Timișoara, pentru ca, mai apoi, între 8 și 9 august, să se desfășoare, la Buftea, Summer Well Festival. Nu este de mirare că, în aceste condiții, anumite evenimente au avut de suferit în ceea ce privește numărul de participanți.

A fost și cazul concertului Black Label Society, care a avut loc în data de 27 iulie 2015, la Arenele Romane din București. În deschidere au prestat românii de la Space Needle, pe care, din păcate, i-am ratat. Black Label Society a cântat în fața unui public format din aproximativ 1200 de oameni – un număr destul de mic, raportat la renumele pe care îl are trupa lui Zakk Wylde, cunoscut pentru colaborările sale cu legendarul Ozzy Osbourne.

Deși fanii nu au fost atât de numeroși, au compensat prin entuziasm. Atmosfera creată la Arene a fost una explozivă iar formația s-a simțit foarte bine pe scenă, chiar dacă impresia generală lăsată de spectacol a fost una mai degrabă convențională – Zakk și colegii săi de trupă și-au făcut „meseria” cu profesionalism maxim, dar parcă a lipsit un element de apropiere, care să facă show-ul mai „personal” sau mai…„personalizat”.

În ceea ce privește sunetul, acesta a fost inegal în primul segment al show-ului. Rândurile din față au avut parte de un sound neclar, lipsit de coerență, din care lipsea consistența glasului lui Zakk Wylde, audibil doar din când în când. Pe măsură ce te distanțai de spațiul din imediata apropiere a scenei, elementele se deslușeau cu mai mare claritate.

Wylde a dat startul concertului cu melodia „The Beginning…At Last”, care a electrizat auditoriul de la primele note. A urmat „Funeral Bell”, întâmpinată cu o izbucnire de entuziasm din partea fanilor, și apoi s-au auzit notele de la „Bleed for Me”. „My Dying Time” a stârnit din nou publicul care, după „Damn the Flood” s-a bucurat de un solo de chitară perfect.

Cel mai impresionant moment al serii a fost prestația la pian a lui Zakk Wylde, care a dedicat melodiile „Angel of Mercy” și „In This River” regretatului său prieten, Darrell „Dimebag” Abbott (chitaristul Pantera, ucis pe scenă în decembrie 2004). După emoționanta prestație, fanii au fost scoși din dispoziția sentimentală prin „The Blessed Hellride”, „Concrete Jungle” și „Stillborn”.

Black Label Society a părăsit scena în uralele publicului și a promis că se va întoarce cât de curând în România. Spectacolul oferit de grup a fost o lecție plăcută de heavy-metal All American, asa cum poate fabrica doar Unchiul Sam. Zakk Wylde este un frontman exemplar iar prezența sa scenică este efectiv debordantă.

Deși ar fi meritat un public mai numeros, trupa s-a bucurat de un auditoriu în formă, dornic să își onoreze idolii.

Galeria foto de la concert poate fi văzută AICI


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*