Dokken va lansa Box Set-ul The Elektra Albums 1983 – 1987 în ianuarie

Dokken Band
Dokken Band

Cele patru albume care au făcut ca Dokken să fie una dintre trupele rock de top ale anilor 1980 sunt acum adunate ca set. Setul The Elektra Albums 1983-1987 este disponibil în formate LP sau CD, de la BMG.

Lansarea va avea loc  pe 27 ianuarie 2023.  Setul în ediție limitată include primele patru albume Dokken, vândute în milioane de exemplare și clasate în multe topuri. Breaking The Chains, Tooth And Nail, Under Lock And Key și Back For The Attack vor alcătui setul de cinci LP-uri sau cinci CD-uri.

Toate albumele au line-up-ul clasic: Don Dokken (voce), George Lynch (chitară), Jeff Pilson (bas) și „Wild” Mick Brown (tobe). Toate au fost recent remasterizate de Andy Pearce (Black Sabbath, Motorhead). În plus, cutia LP conține un vinil negru de 180 g.

Dokken- The Elektra Albums
Dokken- The Elektra Albums

Dokken, din Los Angeles, a lansat un șir de albume câștigătoare ale discului de platină de-a lungul anilor 1980. A făcut turnee în întreaga lume cu cele mai mari nume din hard rock și heavy metal.  Câteva dintre acestea sunt Van Halen, Aerosmith, Metallica, Scorpions și Kiss. Trupa a avut câteva single-uri de succes în topurile Mainstream Rock și Billboard Hot 100.  Au fost difuzați frecvent pe MTV cu videoclipurile Breaking The Chains, Alone Again, Into The Fire, In My Dreams, It’s Not Love, Burning Like A Flame. Este memorabilă tema din Nightmare On Elm Street 3, Dream Warriors, unde membrii Dokken apar alături de Freddy Krueger.

În octombrie 2016, Dokken s-a reunit pentru a cânta la festivalul Loud Park din Japonia. Din fericire pentru fanii din afara Japoniei, camerele au fost acolo pentru a surprinde spectacolul. Apoi Frontiers Music Srl a lansat Return To The East Live 2016 în aprilie 2018. Setul conținea și filmări din singurul concert din SUA, cel din septembrie 2016 din Sioux Falls, Dakota de Sud. Pachetul a inclus, de asemenea, o nouă melodie numită It’s Just Another Day, prima piesă Dokken cu line-up-ul clasic de la Shadowlife din 1997, și două reluări acustice ale pieselor clasice.

De la încheierea concertelor cu line-up-ul clasic, Dokken a continuat cu line-up-ul actual, cu basistul Chris McCarvill, chitaristul Jon Levin și bateristul BJ Zampa (House Of Lords).

Dokken a terminat recent înregistrarea unui nou album de studio, care urmează să fie lansat anul viitor prin Silver Lining Music. Casa de discuri este deținută de Thomas Jensen, unul dintre fondatorii festivalului Wacken Open Air din Germania. Acest material este primul disc al grupului, de la Broken Bones, din 2012.

Discografie:
Breaking the Chains (1981)
Tooth and Nail (1984)
Under Lock and Key (1985)
Back for the Attack (1987)
Dysfunctional (1995)
Shadowlife (1997)
Erase the Slate (1999)
Long Way Home (2002)
Hell to Pay (2004)
Lightning Strikes Again (2008)
Broken Bones (2012)

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*