Fanii Sabaton n-ar trebui să se aștepte la un stil muzical nou

352 vizualizări

Suntem obișnuiți ca Sabaton să aibă melodii puternice, melodii care te ridică de pe scaun la birou, care aproape că te fac să-ți iei mâinile de pe volan – conduceți cu grijă, melodii care te scot din starea tristă și te fac să te imaginezi stând pe un tanc în mijlocul câmpului. Piese care ar putea înlocui imnuri, un power metal special și educativ.

Ei bine, exact asta vom primi și cu noul album, „The Great War”, care se va lansa pe 19 iulie via Nuclear Blast Records. Lucrul a început pe 11 noiembrie 2018, la exact 100 de ani după terminarea Primului Război Mondial, albumul având piese inspirate doar din această perioadă.

Bassistul Pär Sundström a confirmat că muzica lor va rămâne aceeași, chiar dacă au mai lucrat pe la chestii mici, aproape invizibile: „Intenția noastră nu e să cumpărați un nou album Sabaton și să vă așteptați la ceva diferit. Cumpărați pentru că v-a plăcut ce-am avut până acum și vreți mai mult din ce ați primit. Dacă ești deja fan Sabaton, poți avea încredere în noi că vom avea mereu aceeași muzică ca-n ultimii 20 de ani. Sigur, mai adăugăm și am mai evoluat câteva chestii mici, dar tot Sabaton veți auzi de la noi.”

Johansson adaugă: „Dacă ai cumpărat albumul Primo Victoria și apoi îl cumperi pe acesta, încă poți auzi vechiul Sabaton, chiar dacă toți am evoluat ca muzicieni. Există anumite motive pentru care fanii continuă să ne asculte și vrem să păstrăm aceste motive.”

Piesa „Fields of Verdun” e deja lansată și e numai o bucățică din noul material.

Basistul Pär Sundström spune: „Am ales ca primul single lansat să fie „Fields of Verdun” pentru că simțim că reprezintă albumul perfect, o piesă clasică Sabaton pe care abia așteptăm să o includem în viitoarele setlisturi.” A spus tot bassistul trupei.

Sundström adaugă și detalii despre povestea bătăliei de la Verdun, spunând că e reprezentativă pentru album datorită tuturor elementelor care se identifică cu Primul Război Mondial. „De aceea am ales să prezentăm albumul chiar în acest oraș, invitând jurnaliști din toată lumea pentru a-l asculta și pentru a înțelege povestea din spatele lui.”

Lansarea albumului „The Great War” coincide cu aniversarea de 20 de ani a trupei și va exista în mai multe formate:

  • CD-Digi (History Edition), include părți narative pentru fiecare piesă în parte
  • CD (Album Edition)
  • 2CD Earbook (Album + History Edition)
  • 180g LP în diferite culori (History Edition)
  • 180g LP în diferite culori (Album Edition)
  • 3CD/3LPBox (The Great Box Edition), include Earbook, „The Soundtrack To The Great War” CD, regular, History & Soundtrack LPs [180g verde], unul dintre cele 11 postere Great War propaganda, ales la întâmplare, postcards, emblemă, poem pe hârtie – ediție limitată, 1000 de bucăți

Apocalyptica deja au realizat un cover pentru „Fields of Verdun”, puteți să-l ascultați mai jos:

„The Great War” tracklist:
01. The Future Of Warfare
02. Seven Pillars Of Wisdom
03. 82nd All The Way
04. The Attack Of The Dead Men
05. Devil Dogs
06. The Red Baron
07. Great War
08. A Ghost In The Trenches
09. Fields Of Verdun
10. The End Of The War To End All Wars
11. In Flanders Fields


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*