Fittonia lansează astăzi al cincilea single, Empyro

Fittonia 2023
Fittonia 2023

Trupa clujeană Fittonia a lansat pe 1 februarie cel de-al cincilea single, numit Empyro, împreună cu un videoclip care poate fi vizionat pe YouTube. Empyro este o piesă complexă și bogată în armonii care se îmbină cu elemente de metal modern și pop. Chitarele se îmbină foarte bine cu clapele, astfel oferind o bază foarte bună pentru a susține performanța vocală, care reușește să iasă în evidență în pofida compoziției dense. La voce există o dinamică interesantă între părțile cântate clean, cu tentă clară de pop și părțile de scream, oferind astfel un contrast cât și o fereastră în influențele trupei. Piesa conține și un solo tehnic de clape, un lucru mai rar întâlnit în muzica contemporană.

Versurile abordează problema războiului, fie că e vorba de unul interior sau exterior, lăsând loc pentru fiecare ascultător să își formeze o interpretare personală. Videoclipul face aluzie la existența umană și la luptele din interiorul fiecărui om. Protagoniștii încearcă să cânte piesa ignorând umbrele din spatele lor, însă ignoranța duce de fiecare dată la înec.

Piesa Empyro este disponibilă pe toate platformele principale de streaming. 

Fittonia a pornit dintr-o rădăcină de melodic death metal însă, odată cu timpul au fost adăugate elemente electronice și pop. Muzica trupei este un experiment de stratificare, existând atât elemente tehnice, cât și elemente și structuri pop pentru ascultătorii casual.

Trupa s-a format în anul 2021, la Cluj-Napoca și este formată din șase membri. La finele anului 2021 au lansat primul single, numit L.Y.E.B, urmat de Identical, Neversea și River. Anul 2023 a început promițător, cu o nouă lansare, intitulată Empyro. În 2022, Fittonia a susținut douăzeci de concerte, atât la evenimente indoor, cât și la festivaluri outdoor. Cele mai notabile concerte au fost concertul propriu din Cluj-Napoca, prezența la Posada și un show comun cu trupa Dirty Shirt.

Fittonia lineup:
Rareș Gălățean: tobe
Joldiș Vlad: chitară
Cătălin Laslo: bas
Daniel Moldovan: chitară
Dorian Niță: clape
Raul Rațiu: voce


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*