Mayhem: mai multe detalii despre intenția lui Necrobutcher de a-l ucide pe Euronymous

759 vizualizări

Acum câteva zile am aflat că bassistul formației de black metal norvegian Mayhem, Jorn „Necrobutcher” Stubberud, intenționa de asemenea să-l ucidă pe Euronymous, doar că Vikernes i-a luat-o înainte. Povestea asta e cunoscută și dezbătută în comunitatea metal și-n ziua de astăzi, iar acum Stubberud dezvăluie mai multe despre acest comportament.

Într-un interviu recent cu Revolver, bassistul vorbește despre noul album „Daemon”, dar și despre trecut, în special despre plotul de a-l ucide pe Euronymous și cum ideea de a fotografia cadavrul lui Dead l-a scos din sărite.

Voiam să-l omor pe nenorocitul ăla până la urmă. Gândește-te că cineva pe care-l consideri prieten vine acasă și-l găsește pe celălalt prieten al tău mort după ce s-a sinucis și decide că e mișto să facă niște poze cadavrului. Ce om întreg la minte ar face asta? Toată lumea ar trebui să aibă picul ăla de inteligență ca să știe că nu-i normal și că cine face așa ceva trebuie să ducă lipsa total de empatie și emoții. Și un om foarte rău.

Dar acum e un erou! Bine, mereu am vorbit de bine despre el, niciodată n-am vrut să vorbesc de rău morții, dar acum s-a ajuns departe. Adică, dacă n-ar fi fost omorât, tot ar fi ajuns la închisoare pentru că a dat foc unei biserici din Oslo. Ar fi fost dus. Ar fi fost dat în judecată la fel ca Varg Vikernes pentru 50 de milioane NOK (aprox. 23.5 de milioane de lei), deci după ce-ar fi ieșit din închisoare n-ar fi avut o slujbă, mașină, apartament, TV. Ar fi fost ruinat. El e eroul? Nu, el e nenorocitul, asta e.

Trădarea – și-a trădat prietenii și karma rea a venit până la urmă după el și l-a luat. N-am vărsat niciodată vreo lacrimă pentru omul ăla. Am fost furios când a murit și ce i-am spus acelui jurnalist a fost că m-am dus acasă să scap de tot ce era ilegal imediat ce-am aflat pentu că eram sigur că eu sunt primul suspect. Nu știam că ei deja știau.

Și-ți mai zic ceva dacă tot vorbim despre asta. Norvegia e o țară foarte mică. Varg Vikernes a dat foc unei biserici, a fost la închisoare, ei n-au putut strânge dovezi, deci au fost nevoiți să-l lase liber. Mare dezamăgire pentru poliție. Deci i-au urmărit telefonul, apartamentul, totul. Și el plănuia să-l omoare pe Euronymous la telefon și toate cele. Evident, ei știau totul.

Am fost puțin nervos pe poliție mai târziu pentru că mă gândesc… știau ce urmează și nici măcar nu l-au oprit. E foarte nasol, știi? Guvernul voia să-l omoare. N-am vorbit niciodată despre asta, dar acum mă gândesc, dacă guvernul nu mai e după fundul meu acum, are sens din nou. Și nu e ceva inteligent din partea mea să-mi fac iar dușmani când m-am calmat, dar e în mine. N-am ce să fac. Tot ce mi-a fost greșit trebuie îndreptat.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*