Paradise Lost a finalizat reînregistrarea albumului Icon pentru cea de-a 30-a aniversare

Pentru a sărbători cea de-a 30-a aniversare a celui de-al patrulea album, Icon, trupa britanică Paradise Lost a reînregistrat recent LP-ul. 

Joia trecută (17 august), Paradise Lost a distribuit fotografii de la sesiunile de înregistrare vocală pentru noua versiune a albumului Icon la Arda Recorders din Portugalia, împreună cu co-producătorul Jaime Gomez Arellano

Solistul Nick Holmes, a declarat despre decizia trupei de a reînregistra Icon: „Acordul nostru de înregistrare  din perioada în care am semnat pentru albumul Icon stipula că nu vom deține niciodată drepturile asupra muzicii sau asupra artwork-ului. Așa că, pentru a reedita albumul pentru cea de-a 30-a aniversare, a fost necesar să reînregistrăm și să refacem complet coperta. Reînregistrarea nu ne-a dat ocazia doar să-l lansăm ca o serie de ediții de colecție pe vinil, ci a fost, de asemenea, grozav să revedem câteva melodii dintr-o viață din urmă. Nimic nu poate înlocui acele înregistrări originale sau nu le va înlocui vreodată. Ele sunt o parte nostalgică a vieții noastre. Dar a fost foarte distractiv să revăd acele vremuri și sper că rezultatul final arată asta!”

Icon a marcat o schimbare de la sunetul specific din primele lucrări ale trupei și a fost ultimul album cu Matthew Archer la tobe. În februarie 2018, Icon a fost inclus în Decibel „Hall Of Fame”, revista numindu-l influent pentru dezvoltarea subgenului metal gotic.

În martie trecut, Guido Zima Montanarini ca devenit noul baterist oficial al formației. În septembrie anul trecut, bateristul finlandez Waltteri Väyrynen a părăsit Paradise Lost pentru a se alătura trupei Opeth. La acea vreme, el a emis o declarație în care spunea că decizia nu a fost cauzată de nici un conflict, resentiment sau dramă.

Cel mai recent album Paradise Lost, Obsidian, a fost lansat în mai 2020, prin Nuclear Blast. Trupa va începe turneul Embers Of Europe în toamnă, alături de My Dying Bride.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*