The Rolling Stones va lansa primul album cu piese noi din ultimii 18 ani

Ronnie Wood, left, Mick Jagger, center, and Keith Richards, right
Ronnie Wood, left, Mick Jagger, center, and Keith Richards, right

The Rolling Stones va lansa, anul viitor, un nou album de studio, de fapt primul material discografic din ultimii 18 ani cu piese noi. Celebra trupă britanică alcătuită din Mick Jagger, Keith Richards și Ronnie Wood  pregătește acest nou material după o îndelungată absență.

Cotidianul The Sun informează că mai mulți renumiți muzicieni de studio, de clasă mondială  vor fi invitați sa colaboreze cu trupa la înregistrarea noilor piese. Conform aceleiași surse, formația The Rolling Stones a început deja să înregistreze noul album,într-un studio din New York, de aproximativ două săptămâni. 

Acest material discografic va fi  primul album lansat de britanicii de la The Rolling Stones după decesul toboșarului trupei, Charlie Watts.  În 2021 Watts a pierdut lupta cu necruțătorul cancer la vârsta de 81 de ani, după 17 ani de la diagnosticare. 

Surse apropiate trupei dezvăluiesc faptul că există posibilitatea ca The Rolling Stones să pregătească un turneu major, atât în Europa cât și în America, începând, cel mai probabil, în vara anului 2023.

The Rolling Stones este o trupă rock engleză formată în 1962, la Londra. Având rădăcini adânci în blues și rock and roll timpuriu, au început să cânte coveruri și au fost în fruntea Invaziei Britanice din 1964, fenomen cultural de la mijlocul anilor 1960, când muzică rock și pop din Regatul Unit a devenit populară în Statele Unite. Acest fenomen cultural a fost semnificativ pentru „contracultura” în creștere de pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic.

Activă de șase decenii, formația britanică este una dintre cele mai populare și mai trainice ale erei rockului. The Rolling Stones a fost, la începutul anilor ‘60, pionierul sunetului puternic, mai heavy decât până în acel moment, sunet care a ajuns sa defineasca hard rock-ul. 

S-au impus prin hituri cum ar fi, Paint It, Black, Gimme Shelter, (I Can’t Get No) Satisfaction, Sympathy for the Devil, Can’t You Hear Me Knocking, Jumpin’ Jack Flash, Angie și multe altele.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*