Sepultura va sărbători cea de-a 40-a aniversare cu un nou album live

În 2024, trupa Sepultura va aniversa 40 de ani de activitate. Într-un interviu recent, chitaristul Andreas Kisser a fost întrebat dacă el și colegii săi de trupă au început să lucreze la următorul album, după Quadra din 2020. El a răspuns: „Lucrăm la un album live. Vom sărbători 40 de ani anul viitor și vrem să facem ceva cu adevărat special. Înregistrăm deja toate spectacolele din acest turneu. Vom înregistra totul și când vom simți că avem materialul pe care-l dorim, vom pune lansa ceva cu adevărat special pentru fani.”

Albumele live anterioare ale formației Sepultura includ Under A Pale Grey Sky, din 2002, Live In São Paulo, din 2005 și Metal Veins – Alive In Rock In Rio, din 2014.

Anul trecut, solistul Derrick Green, a fost întrebat despre următorul album după Quadra. El a răspuns: „Este foarte greu să spunem ce vom face pentru următorul album, pentru că abia începem să facem turnee pentru acesta. Așa că vom avea destul de multe concerte până la sfârșitul anului. Chiar și anul viitor, înainte de a începe să ne gândim să intrăm din nou în studio. Așa că eu cred că ne concentrăm pe turneele în acest moment pentru promovarea albumului Quadra.”

Sepultura lineup:
Derrick Green– voce
Andreas Kisser– chitară
Paulo Xisto Pinto Jr. – bass
Eloy Casagrande– tobe

După un turneu necruțător pentru promovarea albumului precedent, Machine Messiah din 2017, Sepultura s-a întors la Fascination Street Studios din Suedia pentru a lucra din nou cu producătorul Jens Bogren. Quadra i-a văzut pe membrii trupei depășindu-și limitele mentale și fizice și a fost unul dintre albumele cele mai greu de finalizat ale grupului. Machine Messiah a fost al paisprezecelea album de studio al trupei thrash metal din Brazilia, și al optulea de când Green s-a alăturat grupului. Din punct de vedere liric, discul a abordat robotizarea metaforică a societății și nevoia de a urma și de a adora pe cineva.

Sepultura a fost înființată în 1984 în Belo Horizonte. Chitaristul Jairo Guedz s-a alăturat trupei în anul următor și participat la înregistrarea primelor două materiale, EP-ul Bestial Devastation, din 1985 și LP-ul de debut din 1986, Morbid Visions. De asemenea, a participat la primele sesiuni de compoziție pentru Schizophrenia din 1987. La începutul anului 1987, Jairo a părăsit Sepultura și a fost înlocuit de chitaristul Kisser din São Paulo.În 1996, Max a părăsit Sepultura, după ce restul trupei s-a despărțit de soția lui, Gloria, care era manager. Igor a părăsit și el trupa în iunie 2006 din cauza „diferențelor artistice”. Plecarea sa din trupă a venit la cinci luni după ce a anunțat că ia o pauză din activitățile de turnee pentru a petrece timp cu familia.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*