Skalmöld si Wind Rose deschid concertul Eluveitie de la Bucuresti

In cadrul concertului ELUVEITIE de pe data de 16 februarie 2015, din Club Colectiv, Bucuresti, vor sustine recitaluri doua opening-act-uri de exceptie.

Este vorba despre formatiile Windrose, din Italia, si Skalmöld, din Islanda! Cele doua reprezinta trupe de interes pentru publicul din Romania, pasionat atat de power-prog-ul profesat de Windrose, cat si de viking-folk metalul dur, al caror exponenti sunt Skalmöld.

Skalmöld
Formatia islandeza de viking metal este foarte iubita in Romania si a mai vizitat in trecut tara noastra. Grupul a fost intemeiat in 2009, in Reykjavík, iar numele acestuia se refera la o perioada intunecata din istoria Islandei, „Veacul Sabiilor”, cand tara s-a confruntat cu un razboi civil pustiitor.

In scurt timp, trupa s-a remarcat ca una de referinta pe scena internationala de gen si a scos primul disc, „Baldur”, in 2010. Combinatia unica intre muzica traditionala din Islanda, metal, folclor nordic si mitologie islandeza propulseaza trupa in topul celor mai originale produse ale ultimilor ani.

Pana acum, Skálmöld a lansat 4 discuri, toate fiind foarte bine primite atat de fani cat si de critica de specialitate. Cel mai recent material a aparut chiar luna aceasta, in noiembrie, via Napalm Records, si se numeste „Með vættum”!

Discul a fost intens laudat de colegii de breasla ai trupei, printre care artisti din formatia KISS (Bruce Kulick), Finntroll (Mikael „Routa” Karlbom) sau Alestorm (Gareth Murdock).

Kulick a comparat albumul cu o locomotiva care alearga cu salbaticie pe sine, numindu-l o „masinarie rock formidabila”. Karlbom a tinut sa felicite trupa pentru unicitatea sa iar Murdock nu s-a putut opri din uimire: „este un album foarte, foarte, foarte, foarte, foarte, foarte bun!”.

Din fericire, publicul din Romania va avea ocazia sa testeze pe pielea lui acest material, convingandu-se ca artistii citati au dreptate!

Skalmold 1

Discografie

2010: Baldur
2012: Börn Loka
2013: Skálmöld og Sinfóniuhljómsveit Íslands
2014: Með vættum

Componenta

Björgvin Sigurðsson – voce, chitara
Baldur Ragnarsson – chitara, voce
Snæbjörn Ragnarsson – bas
Þráinn Árni Baldvinsson – chitara
Gunnar Ben – clape, oboi, voce
Jón Geir Jóhannsson – tobe, voce

Wind Rose
Formatia a luat nastere in Italia in anul 2009 si a fost, inca de la inceput, adepta power-metalului, cu influente din progressive si symphonic. In 2012, grupul lanseaza primul LP, „Shadows Over Lothadruin”, care se bucura de recenzii pozitive.

Materialul a fost produs de Cristiano Bertocchi, iar de artwork s-a ocupat Felipe Machado Franco, cunoscut pentru copertele realizate pentru discuri semnate Rhapsody of Fire, Blind Guardian si multi altii.

Pentru 2015, italienii pregatesc un nou disc, care va fi lansat in cursul lunii februarie, via Scarlet Records.

Wind Red 1

Discografie

Shadows Over Lothadruin – 2012
Wardens of the West Wind – TBR 2015

Componenta

Francesco Cavalieri – voce
Claudio Falconcini – chitara
Dan Visconti – tobe
Federico Meranda – clape
Cristiano Bertocchi – bas

Programul concertului va fi anuntat in perioada urmatoare!

Pentru acest eveniment se pun in vanzare un numar limitat de bilete, 500 bucati, ce pot fi achizitionate prin PayPal, reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas) si online pe www.eventim.ro astfel:
50 Ron / 11.5 Euro – primele 100 de bucati, cu plata exclusiv prin PayPal sau direct de la redactia Promusic Events & Maximum Rock.
Acestea participa la o extragere pentru 20 pass-uri meet & greet Eluveitie!  Sold Out!
60 Ron / 13.5 Euro – urmatoarele bilete, pana la data de 15.02.2015. Disponibile!
70 Ron – la intrare, in masura in care acestea mai sunt disponibile. Indisponibile momentan!

Achizitioneaza ACUM bilete prin PayPal!

Eluveitie – „Origins” Tour 2015 / Normal Ticket
 Pentru a fi la curent cu ultimele informatii legate de acest concert, nu uitati sa accesati evenimentul aici  <

Important! Biletele achizitionate prin PayPal vor fi ridicare in ziua evenimentului, de la punctul special amenajat la intrare, sau la cerere cu maxim 10 zile inainte de eveniment de la sediul Promusic Events & Maximum Rock, pe baza unui act de identitate.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*