Trupa Alhena a lansat clipul piesei Nemesis 2.0

Alhena

Trupa Alhena tocmai a lansat un nou clip, pentru piesa  Nemesis 2.0. Formația a declarat: „Inițial, Nemesis a fost o piesă instrumentală, dar abia după adăugarea vocii a devenit completă. În principiu, este o compoziție bazată pe o buclă muzicală care crește și explodează trecând prin bridge-urile de clapă. Totul este îmbogățit cu părțile de vioară, iar întreaga piesă se termină destul de dramatic.” Nemesis 2.0 este un exemplu a ceea ce va apărea pe următorul album de lungă durată, la care trupa lucrează în prezent.

Fondată în Bydgoszcz, Polonia, în 2010, de muzicieni talentați și experimentați, Alhena a fost o trupă formată din pasiune și din nevoia de a crea. Muzica lor este un amestec deosebit de interesant de melodii rock și metal, care îmbrățișează elemente progresive și metal cu influențe atmosferice și un simfonice. Rădăcinile progresive sunt evidente mai ales datorită bogăției compoziționale. Se remarcă solo-uri complicate și melodice pe partea de chitară, dar și profunzimea și virtuozitate clapelor. Impresia de straniu este sporită suplimentar de superba secțiune ritmică, însoțită de vocea feminină remarcabil de puternică a solistei Dominika Kapusniak. Ea adaugă o anumită maiestate armoniei, completând astfel sunetul general. Sunetul lor heavy inimitabil este o experiență extraordinară într-un cadru live.

După cum spun jurnaliștii muzicali de la revista Metal Hammer – ,,Alhena ne încântă cu rock progresiv modern, atingând sunetele tipice ale trupei Dream Theater. Vocea feminină puternică dă un adevărat un efect remarcabil”.

Mini albumul de debut, Alhena a fost lansat în 2011. Albumul a fost bine primit și a obținut recenzii bune din presă atât în țară, cât și în străinătate. Pe 4 octombrie 2019, primul album de lungă durată al trupei Alhena, Breaking the Silence… By Scream a fost lansat și, la fel ca și precedentul a fost un succes. De asemenea, trupa a fost invitată să participe la diferite albume compilație lansate în Polonia și în străinătate alături de AnVision, Avandra, Bright Ophidia, Epica, Jinjer, Threshold pentru a numi doar o parte.

Alhena s-a aventurat devreme pe scena live și a cântat la multe concerte și festivaluri din Polonia. Spectacolele notabile pentru trupă includ pe cele alături de Tides From Nebula, Art of Illusion, Variété, The Skys, Lebowski, Votum sau Closterkeller. Trupa lucrează asiduu la următorul album de lungă durată, prezentând câteva dintre piese la concertele lor.

Alhena lineup: 
Dominika Kapusniak (voce, vioară)
Tomasz Bogulski (chitară)
Piotr Grugel (tobe) 
Maciej Tonder (bass)
Piotr Pryka (clape)
Bartosz Kazimierski (chitară)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*