Andreas Kisser: „Nu va exista un nou album de studio SEPULTURA în viitorul apropiat”

Andreas Kisser

Într-un nou interviu acordat podcastului australian Everblack, chitaristul SEPULTURA, Andreas Kisser, a vorbit despre viitorul album live al trupei, care va sărbători cea de-a 40-a aniversare a veteranilor metalului brazilian/american.

El a spus: „Înregistrăm totul. Am început în Europa pentru o lună întreagă; am înregistrat totul. Am mers în Indonezia și Singapore și am înregistrat acolo, iar acum și în Australia [la viitoarele festivaluri Good Things]. Așa că vrem să cântăm 40 de piese în 40 de orașe diferite din întreaga lume, acoperind tot ce am făcut – bineînțeles, piesele clasice, dar și piese mai rare pentru a străbate întreaga istorie a trupei și pentru a arăta unde putem ajunge. Adică, SEPULTURA a cântat în 80 de țări în 40 de ani și avem fani în toată lumea, și cred că este timpul să avem un astfel de album live pentru a sărbători împreună cu ei 40 de ani și în cel mai bun moment al nostru. Ne simțim foarte bine pe scenă. Cântăm mai bine ca niciodată. Ne simțim bine, deci cred că va fi un album live foarte special, cu toate înregistrările pe care le facem acum. Va fi uimitor.”

Andreas Kisser: „Niciun album SEPULTURA în viitorul apropiat”

Întrebat dacă există planuri ca SEPULTURA să lucreze la o continuare a albumului Quadra din 2020, Andreas a spus: „Nu, deloc, omule. Niciun album nou în câțiva ani. Suntem foarte concentrați pe albumul live, pe sărbătorirea a 40 de ani. […] Nu vreau să ne forțăm să scriem piese doar pentru a scrie. Trebuie să simțim [că avem] ceva nou de exprimat. Și simt, și simțim și noi, în SEPULTURA, că albumul Quadra încă are foarte multe lucruri de transmis. […] Vrem să ne bucurăm cât mai mult de Quadra, iar apoi putem merge mai departe.”

În august anul trecut, Kisser i-a vorbit lui Oran O’Beirne de la Bloodstock TV despre viitorul album live al trupei SEPULTURA: „De fapt, înregistrăm totul chiar acum; înregistrăm fiecare concert. Este grozav că în zilele noastre, datorită tehnologiei, avem această posibilitate, așa că nu trebuie să ne limităm la unul sau două concerte pentru a înregistra un set live. Ideea este să adunăm înregistrări din toată lumea și să pregătim o ediție de celebrare a istoriei noastre, a muzicii noastre. Așa că, cântece noi sau un album nou, nici nu văd să se întâmple în [viitorul apropiat].”

SEPULTURA este formată din Kisser, solistul Derrick Green, basistul Paulo Xisto Pinto Jr. și bateristul Eloy Casagrande.

SEPULTURA a fost înființată în 1984 în Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais. Chitaristul Jairo Guedz s-a alăturat grupului în anul următor. Acesta a cântat pe primele materiale, EP-ul Bestial Devastation din 1985 și debutul lor complet din 1986, Morbid Visions. De asemenea, a participat la primele sesiuni de compoziție pentru albumul Schizophrenia din 1987.

La începutul anului 1987, Jairo a părăsit SEPULTURA și a fost înlocuit de chitaristul Kisser din São Paulo.

În 1996, Max a părăsit SEPULTURA după ce restul trupei s-a despărțit de soția lui Max, Gloria, ca manager.

Iggor a părăsit SEPULTURA în iunie 2006 din cauza unor „diferențe artistice”.